Actualitate

FOTO: PROTEST cu CAGULE pe faţă. Poştaşii clujeni au pichetat Prefectura

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/protest postasi m 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 100 de angajaţi ai Poştei Române au protestat joi dimineaţă în faţa Prefecturii Cluj. Aceştia sunt nemulţumiţi de managementul Poştei Române şi nu sunt de acord cu privatizarea, un "experiement" pe nişte "cobai". Protestatarii au purtat cagule şi măşti. </strong></p>

Protestatarii au adus şi pancarte pe care scrie "Locuri de muncă sigure", "Condiţii de muncă decente", "Nu proiectului de restructurare al CNPR făcut în staţia de metrou", "Goarna e un brand de ţară, nu lăsaţi Poşta să piară".


"Vrem să atragem atenţia prefecţilor, care sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, că managementul Poştei este unul defectuos, care va duce Poşta în faliment. Poştaşii sunt speriaţi de privatizare, pentru că suntem prima ţară din Europa care privatizăm Poşta, deci iar suntem cobai. Oamenii se tem de disponibilizări şi mai ales că acestea se vor face fără respectarea contractului colectiv de muncă", a precizat Carol Sinka, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Filiala Cluj.

Potrivit liderilor sindicali, la nivel naţional, doar în mediul rural ar urma să îşi piardă locurile de muncă peste 1.000 de angajaţi.


"De ce purtăm cagule? Nu de frică, ci de revoltă şi scârbă faţă de bolşevismul conducerii CNPR care încearcă să îngrădească dreptul la proteste al salariaţilor şi căreia îi vom arăta că nu trebuie să lupte împotriva salariaţilor ci împotriva propriei incompetenţe", se arată pe una din pancarte.

“Privatizările din România ultimilor ani nu au adus nimic bun pentru beneficiarii de servicii, iar majoritatea salariaţilor acestor companii au devenit şomeri”, au mai spus protestatarii.


Totodată, sindicaliştii subliniază că după 1989 guvernele au numit numai conducători politici la Compania Naţională Poşta Română (CNPR).

„Ei să îşi asume toate neregulile financiare care au adus Compania Poşta Română în starea de azi. Guvernul actual să ne arate că poate gestiona corect această companie şi o poate face competitivă nu prin sacrificiile făcute de salariaţi, ci prin cele ale guvernanţilor şi ale celor ce conduc CNPR. În prezent, încă o conducere a CNPR numită politic încalcă sistematic drepturile salariaţilor. Administraţia s-a angajat să nu declanşeze nicio procedură de concediere colectivă, dar a anunţat desfiinţarea de oficii poştale şi implicit disponibilizarea salariaţilor”, afirmă sindicaliştii clujeni.


Pichetul s-a desfăşurat timp de o oră, între orele 9.00 şi 10.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter