Actualitate

Patronatul rus de la Mechel Câmpia Turzii a anunţat că vineri vor fi plătite salariile compensatorii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/03-mechel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O delegaţie a muncitorilor disponibilizaţi de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii, care au protestat spontan, miercuri, la sediul întreprinderii, a discutat cu reprezentanţii patronatului rus al unităţii închise în luna decembrie 2012 şi a primit asigurări că salariile compensatorii care li se cuvin vor fi achitate vineri 1 martie.</strong>


Conducerea Mechel Câmpia Turzii i-a anunţat pe protestatari că vineri va veni la Câmpia Turzii un reprezentant al companiei ruse care va încerca să soluţioneze favorabil situaţia plăţilor compensatorii, reprezentând trei salarii, precum şi a tichetelor de masă.

Ulterior discuţiei cu muncitorii protestatari, directorul coordonator al Combinatului Mechel Câmpia Turzii, Alexandr Viaceslav, a arătat că plata a fost amânată pentru vineri pentru că el nu este mandatat să achite aceste sume de bani.

„Am discutat cu noul acţionar şi vineri va veni un reprezentant la Câmpia Turzii. Încercăm să rezolvăm situaţia şi să rezolvăm şi bonurile de masă”, a spus Viaceslav, citat de Agerpres.

Cei peste 200 de muncitori disponibilizaţi la începutul acestui an s-au arătat neîncrezători faţă de cele anunţate de patronatul rus şi au spus că nu pleacă din curtea combinatului până nu primesc banii care li se datorează. „Banii noştri câştigaţi, azi să ne fie daţi”, „Nu plecăm”, „Nu mai vrem să fim minţiţi, astăzi vrem să fim plătiţi”, au strigat protestatarii.

Iniţial, miercuri dimineaţa în faţa combinatului Mechel au venit să protesteze faţă de neplata salariilor compensatorii peste 100 de muncitori. La puţin timp, numărul lor s-a dublat. Ei au cerut să li se deschidă poarta fabricii, au intrat în curte şi au insistat să discute cu reprezentanţii patronatului rus. La faţa locului au sosit echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei, care au reuşit să îi convingă pe protestatari să formeze o delegaţie pentru discuţiile cu conducerea de la Mechel.

Liderul Sindicatului Industria Sârmei de la combinatul Mechel, Ioan Pascu că toţi cei 720 de muncitorii disponibilizaţi 'au ajuns la capătul răbdării şi sunt indignaţi că nu li se asigură drepturile elementare'. El acuză conducerea Mechel România că a vândut combinatul fără să fi anunţat sindicatul.

„Vom face plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi vom acţiona în instanţă conducerea Mechel Câmpia Turzii”, a arătat Ioan Pascu.

Grupul rus Mechel a vândut, recent, pentru suma de 230 de lei (52 de euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.


Citeşte şi:


UPDATE: Protest VIOLENT la Mechel Câmpia Turzii - PROTESTATARII AU FORŢAT INTRAREA ÎN SEDIU


Ultimele Stiri
abonare newsletter