Actualitate

VEZI cât dă Primăria pentru o AUTOSPECIALĂ pentru ISU Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/04-cimitir--consiliu local m 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În bugetul pe anul acesta, autorităţile locale au prevăzut 90.000 euro pentru achiziţionarea unei autospeciale de mici dimensiuni pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj care să permită intervenţia pe alei şi străzi înguste. </strong></p>

Primarul Emil Boc a declarat că o autospecială de acest gen le va permite echipajelor ISU „să intervină cu rapiditate şi uşurinţă pe străzile înguste din municipiu sau unde este trafic intens şi să nu mai fie nevoiţi să intre cu maşinile acelea mari de mare tonaj care de multe ori nu pot să pătrundă în zonele aglomerate sau dense”.


Autospeciala nu este una de tip SMURD, ci este pentru descarcerare, stingerea incendiilor sau pentru salvarea de persoane de la înălţime.

„Cred că este nevoie de o astfel de autospecială pentru că sunt multe alei între blocuri care nu permit accesul acestei maşini mari pe care o avem acum şi dacă ai nevoie de o intervenţie pentru un incendiu, aceste maşini mai mici ca dimensiune, dar la fel de bine utilate permit accesul rapid pentru salvarea de vieţi omeneşti”, a explicat primarul.


Emil Boc şi-a exprimat speranţa ca şi Consiliul Judeţean să urmeze modelul Primăriei Cluj-Napoca şi să cumpere o asemenea autospecială pentru restul judeţului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter