Actualitate

UPDATE: Protest VIOLENT la Mechel Câmpia Turzii - PROTESTATARII AU FORŢAT INTRAREA ÎN SEDIU

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/05-mechel_ft 19.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></p> <h2></h2> <h2></h2> <h2>UPDATE: Zeci de protestatari au forţat intrarea în sediul administrativ al Mechel Câmpia Turzii</h2> <p><strong>Câteva zeci de protestatari ai Mechel Câmpia Turzii au forţat intrarea în sediul administrativ, iar la ora transmiterii acestei ştiri unii dintre ei au reuşit să ajungă în sala de consiliu, unde reprezentanţii locali ai companiei urmează să aibă o videoconferinţă cu noul acţionar.

După ce conducerea i-a anunţat pe protestatarii strânşi în faţa clădirii administrative a companiei că abia vineri va ajunge în zonă un reprezentant al noului acţionar, care va încerca să rezolve problema plăţilor, câteva zeci de persoane au forţat uşa sediului administrativ al unităţii şi s-au îmbulzit pe scări, cerând să fie prezenţi la videoconferinţa pe care conducerea o va avea cu noul acţionar al companiei.


Mai mulţi protestatari au reuşit să intre în sala de consiliu în care se va desfăşura videoconferinţa şi au spus că nu vor pleca de acolo până când nu va fi rezolvată problema acordării celor trei salarii compensatorii, ei scandând: "Nu mai aşteptăm să ne dea banii". Oamenii au spus că şi-au pierdut răbdarea şi că s-au săturat de "minciuni şi promisiuni".

Protestatarii care nu au reuşit să intre în sediul administraţiei au rămas în faţa acestuia, aşteptând rezultatele discuţiilor cu noul acţionar al companiei.



UPDATE: Conducerea Mechel Câmpia Turzii anunţă discuţii pentru vineri cu acţionarul, dar protestatarii NU ACCEPTĂ

Conducerea Mechel Câmpia Turzii i-a anunţat, miercuri, pe protestatarii strânşi în faţa clădirii administrative a companiei că vineri va ajunge în zonă un reprezentant al acţionarului majoritar, care va încerca să rezolve problema plăţilor, însă oamenii nu vor să plece până nu primesc banii.


O delegaţie a protestatarilor a fost primită de conducerea Mechel Câmpia Turzii care, după discuţii, a anunţat că vineri va ajunge în zonă un reprezentant al acţionarului majoritar, pentru a încerca rezolvarea situaţiei şi acordarea celor trei plăţi compensatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul coordonator al Mechel Câmpia Turzii, Alexandru Viaceslav, a declarat, după întâlnirea cu protestatarii, că a discutat cu acţionarul majoritar, deoarece el nu are mandat să acorde banii.


"Am discutat cu noul acţionar şi vineri la ora 13.00 va veni un reprezentant să discute. Încercăm să rezolvăm situaţia şi să rezolvăm şi bonurile de masă", a spus acesta.

Anunţul directorului coordonator al Mechel Câmpia Turzii a fost întâmpinat cu huiduieli de către protestatarii adunaţi în faţa sediului administrativ al companiei, al căror număr a ajuns, între timp, la peste două sute.


Protestatarii au spus că nu pleacă de acolo până când nu primesc banii care li se cuvin.

Ei scandează "Hoţii, hoţii", "Nu plecăm", "Banii noştri câştigaţi azi să fie luaţi" şi "Azi vrem să fim plătiţi, nu mai vrem să fim minţiţi".

 


 

UPDATE: Proteste VIOLENTE la Mechel Câmpia Turzii, oamenii au spart un geam al clădirii de birouri

Cei peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii care s-au adunat, miercuri dimineaţă, în faţa combinatului, au forţat intrarea în unitate pentru a discuta cu directorul societăţii, iar în momentul în care au reuşit să ajungă la clădirea administraţiei oamenii au spart un geam.

Protestatarii au încercat, într-o primă fază, să forţeze poarta combinatului, în condiţiile în care directorul unităţii a refuzat să vină să discute cu ei, după care foştilor angajaţi le-a fost deschisă poarta, ei reuşind să ajungă la clădirea administraţiei.

Protestatarii au încercat să forţeze şi intrarea în clădirea în care se află birourile şi au spart un geam al uşii de la intrare, strigând "Hoţii, hoţii" şi cerând directorului combinatului să iasă să discute cu ei.

La ora transmiterii acestei ştiri, o delegaţie a protestatarilor formată din cinci persoane a reuşit să intre în clădirea în care se află birourile conducerii combinatului, pentru a discuta cu reprezentanţii unităţii. Ceilalţi protestari se află în faţa clădirii de birouri, aşteptând rezultatul discuţiilor.


 

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au fost disponibilizaţi în ianuarie şi februarie, protestează miercuri în faţa combinatului, cerând conducerii companiei acordarea celor trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.

Oamenii s-au adunat miercuri dimineaţă în faţa combinatului Mechel Câmpia Turzii, protestul fiind spontan. Ei huiduie şi strigă "Hoţii" şi "Vrem salariile".

Protestatarii susţin că trebuiau să primească în 45 de zile de la disponibilizare cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.

"Conducerea Mechel Câmpia Turzii trebuia să ne achite în 45 de zile de la disponibilizare cele trei plăţi compensatorii la care aveam dreptul. Sunt peste 700 de persoane care au fost disponibilizate în lunile ianuarie şi februarie şi care nu au primit banii. În plus, trebuia să primim şi bonurile de masă", a spus unul dintre protestatari.

Acesta a reclamat faptul că nu au găsit nicio înţelegere la conducerea societăţii şi a spus că oamenii sunt disperaţi, pentru că au rate la bănci şi contau pe cele trei salarii compensatorii, care se ridică la sume cuprinse între 3.500 şi 4.000 de lei.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a acuzat conducerea Mechel România că a vândut combinatul fără să anunţe sindicatul.

Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică, iar în România controlează companiile Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

Mechel a scos la vânzare, spre sfârşitul anului trecut, numeroase active, pentru a-şi reduce datoriile şi a finanţa un proiect minier, printre acestea numărându-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordonează activităţile grupului în România.

Mechel a redus în ultima perioadă producţia şi forţa de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii scăzute pentru produsele combinatului. Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.600 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 360 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.


 

Citește și:

Mechel a vândut activele din România către o firmă din Bucureşti, pentru 52 euro

Întreprinderea socială a şomerilor de la Mechel va începe producţia în septembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter