Actualitate

La Turda se pregăteşte evenimentul anual Balul Moţilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/26/traian-pacurar-si-dantausii.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În organizarea Asociaţiei cultural-patriotice Avram Iancu filiala Turda, celebrul Bal al Moţilor va avea loc la început de mărţişor, pe data de 2 martie.

Petrecerea se va desfăşura la pensiunea Puşca şi cureaua lată, de la ora 17.00 iar un meniu va costa 120 de lei. Reprezentanţii societăţii turdene spun că cei prezenţi vor fi delectaţi cu un meniu cu specific moţesc şi muzică populară.


Anul trecut au fost celebrate două decenii de la înfinţarea la Turda a Asociaţiei cultural-patriotice Avram Iancu, condusă de preşedintele Teodor Miron. Sediul filialei se află chiar în centrul municipiului, în P-ţa Republicii nr. 38.

În anul 1992, un grup de intelectuali romani din Turda, în frunte cu soţii Lucia şi Ioan Roman, au pus bazele Filialei Societăţii din municipiul Turda. Ei s-au bucurat de sprijinul principalelor instituţii din municipiu, în frunte cu primăria oraşului, a cărui primar la acea data era prof. Ioan Bembea. La început au aderat la societate foarte mulţi moţi, cetăţeni ai Turzii, la care s-au alăturat apoi şi locuitori din comunele învecinate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter