Actualitate

Locurile lui Danileţ şi Ghica în CSM, preluate INTERMEDIAR de următorii clasaţi la alegeri

<p><strong>Locurile judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica în Consiliul Superior al Magistraturii vor fi preluate interimar de următorii clasaţi la alegerile pentru ocuparea unui loc în CSM din partea judecătoriilor şi, respectiv, a curţilor de apel.

Judecătorii Cristi Vasilică Danileţ şi Alina Nicoleta Ghica au fost revocaţi marţi din funcţiile de membri ai CSM.


Procedural, locurile ocupate de Cristi Danileţ şi Alina Ghica vor fi ocupate interimar de judecătorii care au obţinut, după ei, cele mai multe voturi la alegerea membrilor CSM din partea judecătoriilor şi, respectiv, a curţilor de apel.

Cristi Danileţ a fost ales în toamna anului 2010 membru în CSM, ca reprezentant al judecătoriilor, cu 941 de voturi, urmat de Elena Popescu de la Târgu Jiu, cu 597 de voturi.


De asemenea, în iunie 2011, Alina Nicoleta Ghica a fost urmată, în opţiunile colegilor de la curţile de apel de Dana Cristina Gârbovan, de la Curtea de Apel Cluj şi Mihai Viorel Tudoran, de la Curtea de Apel Ploieşti.

Membrii interimari ai CSM care îi vor înlocui pe Danileţ şi Ghica vor avea mandat până la finalizarea procedurii alegerii noilor membri.


Aceştia vor fi desemnaţi în urma adunărilor generale ale judecătoriilor şi, respectiv, curţilor de apel. CSM va cere apoi Senatului să se pronunţe în cazul solicitării de validare a acestor magistraţi în funcţiile de membri ai Consiliului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter