Actualitate

VEZI ce firme sunt interesate de TRANSPORTUL INTERMODAL la Aeroportul Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/26/aeroport m 2.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ieri, a avut loc la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca deschiderea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea studiilor pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Au fost depuse trei oferte: SC Tractbel Engineering SA cu o ofertă în valoare de peste 5,3 milioane lei, SC Aecom Ingenieria SRL cu o ofertă de peste 6,3 milioane lei şi asocierea formată din SC Airport Management & Construction SRL – Societa per Azioni Esercizi Aeroportuari Italia – SC Pool Engineering SRL Italia – SC SMA Construct SRL, valoarea ofertei fiind de peste 7,1 milioane lei.


Valoarea estimată a studiilor pentru dezvoltarea infrastructurii de transport inter modal este de 1.800.000 Euro, fără TVA, comisia de evaluare urmând să procedeze la verificarea şi evaluarea ofertelor prin care se va stabili operatorul economic căruia i se va atribui contractul de achiziţie publică. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. „Faptul că licitaţia noastră a trezit interesul acestor operatori economici este de bun augur întrucât creează premisele necesare derulării în bune condiţii a întregului proiect. În acest fel, marcăm un nou pas înainte în demersul mult mai larg de dezvoltare a acestei Porţi Aeriene a Transilvaniei, reuşind să creăm un sistem echilibrat de moduri de transport bazat pe avantajele competitive ale fiecărui mod de transport – feroviar, aerian, terestru sau maritim. Totodată, contribuim astfel la dezvoltarea sustenabilă, prin reducerea la minimum a efectelor adverse ale transporturilor asupra mediului şi prin sporirea gradului de siguranţă al transporturilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Perioada de derulare a proiectului este cuprinsă între 01.01.2013 – 30.11.2014, iar cofinanţatori ai acestui proiect sunt Uniunea Europeană şi Consiliul Judeţean Cluj.


Obiectivul general al proiectului „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”, constă în elaborarea unui set de studii necesare pentru proiectarea şi dimensionarea unui sistem de transport intermodal, sistem menit să identifice modalităţile optime de interconectare a transportului aerian cu cel rutier şi feroviar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter