Actualitate

Şcolile din Cluj vor avea camere video pe holuri şi în curte

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/26/camere video.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj solicită tuturor şcolilor din Cluj-Napoca să monteze camere video pentru supravegherea elevilor în timpul pauzelor. Camerele vor fi montate în clase, pe holuri şi în curtea şcolilor. </strong></p>

 


Costurile pentru montarea camerelor video vor fi suportate de fiecare şcoală în parte, iar dacă nu vor dispune de banii necesari vor fi folosite fonduri de la Consiliul Judeţean.

Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general a declarat că este nevoie de aceste camere de supraveghere deoarece majoritatea „prostiilor” se petrec în timpul pauzelor. „Am cerut directorilor de şcoli generalizarea montării de camere video pe holuri, săli de clasă şi curţi care să funcţioneze pe perioada pauzelor. Multe din prostiuţele elevilor se întâmplă în pauze”, a afirmat Cuibus.


Preţul pentru montarea de camere video într-o şcoală este de aproximativ 10.000 lei, dar în cazul unor şcoli mai mari costurile pot fi şi de 20 – 30.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter