Actualitate

Danileţ: Am fost ameninţat cu revocarea din decembrie dacă voi vota altfel decât Secţia de judecători

<p><strong>Cristi Danileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat marţi că a fost ameninţat cu revocarea încă din luna decembrie a anului trecut dacă va vota altfel decât Secţia de judecători a CSM.

"Un lucru pe care nu l-am dezvăluit public până acum, dar o voi face, este că am fost ameninţat cu revocarea încă din luna decembrie. Mi s-a spus ferm de către mai mulţi colegi judecători că dacă voi vota altfel decât cum îşi doreşte Secţia de judecători voi fi revocat. Am înţeles să îmi asum acest vot şi nu regret nicio clipă alegerea pe care am făcut-o. Constat cu bucurie că din totalul instanţelor care şi-a exprimat votul în cadrul procedurii de revocare în ceea ce mă priveşte doar într-o singură instanţă s-a pus în discuţie faptul că eu am votat pentru un coleg procuror să devină anul acesta preşedinte al CSM. Deci contrar opiniei ministrului Justiţiei şi contrar opiniei Asociaţilor magistraţilor se pare că unii au citit Constituţia şi au văzut că este posibil ca CSM să fie condus de un judecător sau procuror", a afirmat Danileţ.

Consiliul Superior al Magistraturii discută în şedinţa plenului de marţi solicitările de revocare din funcţia de membru CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.



Citește și:

Revocarea judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ, pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a CSM


Alegerea vicepreşedintelui CSM, amânată din nou

Danileţ: Am onoare, dar nu am motiv să demisionez

Ultimele Stiri
abonare newsletter