Actualitate

Ce spun procurorii care anchetează moartea tânărului de 18 ani din Huedin

<p><strong>Elevul de 18 ani care a murit la Huedin, judeţul Cluj, după ce participase la un bal, a decedat din cauza unor afecţiuni cardiace, au stabilit medicii legişti după necropsie.  Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, procurorul Petru Secan, a declarat, luni, că primele rezultate ale analizelor făcute de medicii Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj arată că moartea tânărului a fost neviolentă şi s-a datorat unei afecţiuni cardiace.</strong>

"Moartea tânărului a fost neviolentă şi s-a datorat unei afecţiuni cardiace, respectiv ischemiei miocardice", a declarat Petru Secan, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, nu se poate spune deocamdată dacă există vreo legătură între moartea tânărului şi utilizarea spray-ului lacrimongen.

"Conform rezultatelor necropsiei, medicii legişti spun că este vorba despre o afecţiune cardiacă, ischiemie miocardică. Momentan nu se poate spune dacă este o legătură între deces şi folosirea unui spray-ului lacrimogen la acel bal. Medicii legişti au prelevat probe şi se vor face analize histo-patologice, de laborator, care durează câteva zile şi de abia după aceste analize se va putea spune dacă există sau nu această legătură", a spus Secan.

Cercetările privind moartea tânărului sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, iar tânărul care a folosit spray-ul lacrimogen este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

"Procurorii au stabilit că în timpul petrecerii a avut loc o altercaţie, iar unul din cei prezenţi a folosit un spray lacrimogen. Pe scările imobilului unde avea loc balul, unul din cei care fuseseră implicaţi în altercaţie a dat un jet de spray înspre cel cu care avusese altercaţia. Când ceilalţi tineri au început să coboare, au fost iritaţi la căile respiratorii de mirosul respectiv. Tânărul care a murit nu a fost implicat în altercaţie, el se afla printre cei care coborau scările", a spus Petru Secan.

Elevul de 18 ani care a murit, vineri noapte, în urma unui stop cardio-respirator, după ce a participat la o petrecere de Dragobete, în oraşul Huedin, judeţul Cluj, a fost înmormântat luni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Bolba, declara, sâmbătă, că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Poliţia oraşului Huedin a fost sesizată prin 112 că un tânăr în stare de inconştienţă se află în faţa unui magazin din localitate, deasupra căruia era localul unde acesta participase la bal.

"Poliţiştii au intervenit la locul indicat şi au stabilit că tânărul se numeşte Sergiu Florin T., de 18 ani, din comuna Călăţele, judeţul Cluj, iar din cercetările efectuate a rezultat că acesta, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a participat la o petrecere organizată într-o sală de nunţi din localitate. Tânărului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Huedin, dar cu toate eforturile făcute de medici pentru resuscitare acesta a decedat. Medicii au stabilit diagnosticul preliminar stop cardio-respirator, fără a fi constatate urme de violenţă", spunea Bolba.

Potrivit acesteia, poliţiştii au stabilit că un tânăr în vârstă de 28 de ani, Ioan Horea M. din Huedin, care a participat la petrecere, a utilizat un spray iritant-lacrimogen.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, afirma că tânărul care a murit era elev în clasa a XII-a la Liceul "Octavian Goga" din Huedin şi că nu a fost vorba despre un conflict, acesta prăbuşindu-se pe scările de la ieşirea din clădire.

La rândul său, managerul Spitalului Orăşenesc Huedin, Adriana Costin, declara că medicii instituţiei pe care o conduce nu au descoperit semne de iritaţie chimică sau agresiune la elevul de 18 ani care a murit după ce a participat la un bal.

Sâmbătă, tânărul de 28 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Surse din Poliţie declarau, sâmbătă, că tânărul se numeşte Ioan Horea Morcan şi este fiul unui preot al unei parohii din Huedin. El venise la petrecere invitat de unul dintre elevii Liceului "Octavian Goga" din oraş.

Duminică, tânărul a fost eliberat, dar a primit interdicţie să părăsească localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter