Actualitate

Institutul Veterinar din Bucureşti a confirmat existenţa cărnii de cal în cazul anchetat de DSVSA Alba la Blaj

<p><strong>Institutul Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti a transmis luni rezultatele probelor de carne recoltate din depozitul frigorific aparţinând firmei Ady Salve SRL din localitatea Blaj şi confirmă că în cazul uneia dintre probe este vorba despre carne de cal.</strong>

"Din cele 8 probe (câte una din fiecare sortiment identificat), care au fost trimise la analize pentru stabilirea speciei în cadrul IISPV, o probă (cantitate lot 28,60) a ieşit pozitivă pentru specia cabalină (conform buletinului de analiză cu nr. 20470/25.02.2013)", informează un comunicat al DSVSA Alba.

Sursa citată menţionează că pentru unitatea în cauză s-a emis ordonanţă de suspendare a activităţii din data de 22 februarie.


Inspectorii DSVSA Alba continuă ancheta pentru aflarea provenienţei cărnii de cal şi lista de distribuţie a lotului respectiv, iar întreaga cantitate de carne aflată în stoc, de peste 750 de kilograme, este sechestrată până la finalizarea anchetei.

Administratorul depozitului din Blaj, de unde provenea carnea depistată că ar fi de cal şi nu de vită, este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, faptă prevăzută cu închisoarea între unu şi 7 ani, pe numele acestuia fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj un dosar penal.


DSVSA Alba a fost sesizată săptămâna trecută de către ANSVSA cu privire la o suspiciune de comercializare a cărnii de vită congelată prin substituirea cu carne de cal către o unitate din Bucureşti de către un depozit frigorific din judeţul Alba. În consecinţă, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba s-au deplasat la sediul depozitului în cauză, din municipiul Blaj, controlând întreaga cantitate de carne de vită existentă şi documentele care să ateste provenienţa acesteia. Totodată s-au recoltat un număr de opt probe, câte una din fiecare sortiment identificat, care au fost trimise pentru identificare de specie la IISPV.


Citeşte şi:


Firma din Blaj a cumpărat carne de la una din Bucureşti-Ilfov şi a revândut-o acesteia

Administratorul firmei din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată ca vită, cercetat penal


LUPUL PAZNIC LA OI: Cine se ascude în spatele SCANDALULUI CĂRNII DE CAL din ROMÂNIA?

Carnea de CAL, trimisă din depozitul din Ilfov la şapte RESTAURANTE



Ultimele Stiri
abonare newsletter