Actualitate

Primele concluzii privind carnea aruncată în zona lacului Tarniţa: întreaga cantitate va fi arsă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/desc 02-26.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan împreună cu directorul Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, Nicolae Pivariu, au emis un comunicat de presă în care informează opinia publică în legătură cu datele care există până în acest moment pe subiectul cărnii aruncate în zona lacului Tarniţa. </strong></p>

La nivelul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj cele două mijloace de transport au fost preluate de către comisia condusă de şeful laboratorului Marian Mihaiu care a verificat sigiliile aplicate. A urmat acţiunea de cântărire şi etichetare a fiecărui sac, apoi s-a efectuat expertizarea şi recoltarea de probe.

În urma acţiunilor de cântărire au rezultat următoarele: cei 26 de saci conţinând carnea recuperată în ziua de 23 februarie au avut o greutate totală de 586 kg, cei 14 saci conţinând carnea recuperată în ziua de 24 februarie au avut o greutate totală  de 336 de kg. Cantitatea totală de carne recuperată în cele două zile şi ambalată în cei 40 de saci este de 922 de kg. Probele au fost trimise la IISPV Bucureşti în vederea identificării speciei.

Cantitatea de 922 de kg carne recuperată din zona lacului Tarniţa urmează să fie dirijată către o unitate specializată şi autorizată spre neutralizare.

„La locul de colectare nu au fost găsite elemente de identificare a cărnii, care să ateste producătorul, transportatorul sau alte indicii care să constituie puncte de plecare în continuarea anchetei. Au fost cântăriţi individuali cei 40 de saci, s-au efectuat examene organoleptice şi au fost recoltate probe şi contraprobe în vederea efectuării expertizei. În urma examinării organoleptice s-a constatat o carne de culoare roşie, consistenţă fermă, cu fibră muscular grosieră, aspectul  exterior şi de profunzime a cărnii atestă caracteristici pentru o carne proaspătă în stare umedă. Pentru estimarea impactului privind contaminarea cu germeni patogeni, s-au recoltat probe pentru investigarea prezentei germenilor patogeni: din genul Salmonella, Listeria, E. Coli verotoxigen si Campylobacter. Întreaga cantitate colectată din zona Tarniţa va fi dirijată spre neutralizare la S.C. Protan Dej S.A. Ancheta este în desfăşurare pentru identificarea provenienţei cărnii, drept pentru care s-a dispus recontrolarea tuturor agenţilor economici: abatoare, unităţi procesare carne, unitate tranşare carne roşie, carmangerii, măcelarii, depozite frigorifice”, a declarat prefectul Gheorghe Vuşcan.



Citeşte şi:


Carnea scoasă din lacul Tarniţa este de cal

CMV Cluj: Prefectul Vuşcan să se abţină de la declaraţii publice


UPDATE FOTO - O TONĂ de carne a fost adunată aseară din lacul Tarniţa

ŞOC : Sute de kilograme de CARNE congelată, aruncate în Tarniţa



Ultimele Stiri
abonare newsletter