Actualitate

Academia de şah de la Turda "curtată" de preşcolari

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/sah.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Înfiinţată în vara anului trecut, Academia de şah de la Turda este realizată după modelul academiilor din străinătate şi are toate dotările necesare pentru performanţă.</strong></p>

 

Marin Fântână preşedintele Şah Club Potaissa Turda, a declarat pentru Radio Transilvania că până acum s-au înscris peste 20 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.


"Antrenamentele le facem de două ori pe săptămână, lunea şi miercurea, pe două grupe de pregătire. Se plăteşte la Şah Club Potaissa Turda o cotizaţie lunară de 40 lei pe membru. Banii sunt folosiţi pentru consumabile", spune Marin Fântână.

Acesta a mai adăugat că majoritatea doritorilor sunt de vârstă preşcolară dar şi elevi din primul ciclu gimnazial.


"Şahul este frumos în felului lui dar trebuie să munceşti mult ca să ai rezultate...la început le place dar cum cresc se lasă, dau de greu iar la acel nivel ori devi profesionist, pentru că poţi deveni jucător profesionist şi la 12 ani, ori te laşi, deja joci cu seniori la nivel de campionat naţional şi e foarte greu, dar la Turda avem o pepinieră, sunt încrezător în aceşti copii şi sper să avem rezultate deosebite în continuare" mai spune preşedintele Şah Club Potaissa Turda.

Academia a fost înfiinţată ca urmare a rezulatelor deosebite obţinute la concursurile naţionale şi judeţene la care au participat sportivii noştrii, reprezentând o bună alternativă de petrecere a timpului liber pentru copiii care până acum au ales televizorul sau calculatorul în defavoarea "sportului minţii".


Părinţii copiilor interesaţi de înscrierea lor la clubul de şah, pot obţine detalii la numărul de telefon: 0745-580.416.

Ultimele Stiri
abonare newsletter