Actualitate

După un an şi jumătate de contestaţii, dosarul electronic al pacientului a fost deblocat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/04-dosar.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proiectul „Dosarul electronic al pacientului” a fost deblocat, după 28 de contestații și 16 luni de piedici, anunţă conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). </strong></p>

 


Sistemul construit de CNAS asigură baza concretă pentru politicile de sănătate la nivel național, prevenirea fraudelor și creșterea calității serviciilor primite de fiecare cetățean.

După punerea în aplicare a rețetei electronice și după faza pilot a cardului electronic, CNAS anunță deblocarea celui mai ambițios proiect informatic menit să aducă transparență, eficiență și control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate: Dosarul electronic al pacientului.


În 20 februarie 2013, Curtea de Apel București a clarificat ca neîntemeiată și ultima din cele 28 de contestații depuse de diverși participanți la licitația din 11 noiembrie 2011, decizia de stabilire a câștigătorului fiind irevocabilă.

Dosarul electronic împreună cu celelalte două elemente va permite obţinerea unei infrastructuri informaționale care permite eficientizarea mediului medical și eliminarea erorilor umane de diverse naturi.


Potrivit conducerii CNAS, informatizarea sistemului de sănătate nu presupune doar implementarea unui sistem informatic, ci şi adaptarea cadrului legal astfel încât să suporte facilităţile sistemului fără a crea tensiuni între pacienţi şi cadrele medicale, dar şi alinierea procedurilor din domeniul sănătăţii cu noua perspectivă a sistemului informatizat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter