Actualitate

Tânărul din Huedin care folosit spray paralizant la o petrecere, cercetat în libertate

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/spray paralizant.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tânărul de 28 de ani care a fost reţinut, sâmbătă, după ce a folosit un spray iritant-lacrimogen la o petrecere din Huedin, judeţul Cluj, unde un elev de clasa a XII-a a murit în urma unui stop cardio-respirator, va fi cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.</strong></p>

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Anca Bolba, a declarat, duminică, că tânărul în vârstă de 28 de ani care a folosit un spray iritant-lacrimogen la petrecerea din Huedin va fi cercetat în libertate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"A primit interdicţie să părăsească localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Rezultatele preliminare ale necropsiei elevului de 18 ani, Sergiu Florin T., care a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, arată că nu există o legătură de cauzalitate între decesul acestuia şi folosirea spray-ului iritant-lacrimogen de către suspect", a spus Bolba.

Elevul de 18 ani a murit, vineri noapte, în urma unui stop cardio-respirator, după ce a participat la o petrecere de Dragobete, în oraşul Huedin, judeţul Cluj, tânărul de 28 de ani a intrat în sala de petrecere şi a pulverizat spray lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Anca Bolba, declara, sâmbătă, că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Poliţia oraşului Huedin a fost sesizată prin 112 că un tânăr în stare de inconştienţă se află în faţa unui magazin din localitate, deasupra căruia era localul unde acesta participase la bal.

"Poliţiştii au intervenit la locul indicat şi au stabilit că tânărul se numeşte Sergiu Florin T., de 18 ani, din comuna Călăţele, judeţul Cluj, iar din cercetările efectuate a rezultat că acesta, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a participat la o petrecere organizată într-o sală de nunţi din localitate. Tânărului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Huedin, dar cu toate eforturile făcute de medici pentru resuscitare acesta a decedat. Medicii au stabilit diagnosticul preliminar stop cardio-respirator, fără a fi constatate urme de violenţă", spunea Bolba.

Potrivit acesteia, poliţiştii au stabilit că un tânăr în vârstă de 28 de ani, Ioan Horea M. din Huedin, care a participat la petrecere, a utilizat un spray iritant-lacrimogen.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a afirmat că tânărul care a murit în urma unui stop cardio-respirator era elev în clasa a XII-a la Liceul "Octavian Goga" din Huedin şi că nu a fost vorba despre un conflict, acesta prăbuşindu-se pe scările de la ieşirea din clădire.

La rândul său, managerul Spitalului Orăşenesc Huedin, Adriana Costin, a declarat că medicii instituţiei pe care o conduce nu au descoperit semne de iritaţie chimică sau agresiune la tânărul de 18 ani care a murit după ce a participat la un bal.

Sâmbătă, tânărul de 28 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Surse din Poliţie au declarat, sâmbătă, că tânărul se numeşte Ioan Horea Morcan şi este fiul unui preot al unei parohii din Huedin. El venise la petrecere invitat de unul dintre elevii Liceului "Octavian Goga" din oraş.


Citeşte şi:


O persoană reţinută în cazul elevului din Huedin decedat

Tânărul MORT în Huedin nu a fost LOVIT. Inspectoratul Şcolar a declanşat o ANCHETĂ


TRAGEDIE la Huedin: un elev de 18 ani A MURIT după ce i-a fost pulverizat în faţă spray paralizant


 


Ultimele Stiri
abonare newsletter