Actualitate

Un marocan şi o moldoveancă, depistaţi că locuiau ilegal în Cluj Napoca

<p><strong>Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au desfăşurat în perioada 21 – 22 februarie, mai multe acţiuni pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini. Astfel, a fost depistată cu şedere ilegală o cetăţeană din Republica Moldova în vârstă de 23 ani.

Persoana în cauză  a finalizat stagiul de pregătire la o universitate din Cluj Napoca şi nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. 

Ca urmare a celor constatate, pe numele acesteia a fost emisă o comunicare pentru părăsirea teritoriului României, valabilă 3 zile datorită faptului că este posesoarea unui permis de şedere valabil în Italia, şi a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate a fost depistat având şedere ilegală şi un cetăţean din Maroc în vârstă de 21 ani, care a intrat în România, în cursul lunii noiembrie 2012, în baza unei vize de studii dar nu a frecventat cursurile instituţiei de învăţământ superior, la care era înscris, fapt ce a dus la exmatricularea acestuia. Pe numele său a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 700 lei.

Totodată, găzduitorul cetăţeanului marocan a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru „facilitarea, sub orice formă, a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter