Actualitate

GAFĂ la muzeul din Deva: Aurel Vlaicu a fost confundat cu Traian Vuia

<p><strong>Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a vrut să scoată la vânzare 50 de căni pentru a omagia împlinirea a 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu, dar din cauza unei grafe au retras cănile de la vânzare : pe căni era chipul lui Traian Vuia, dar scria că este Aurel Vlaicu.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, care are în subordine şi Muzeul memorial Aurel Vlaicu, a comandat unei firme 50 de căni omagiale pentru a sărbători 100 de ani de la moartea inventatorului şi aviatorului Aurel Vlaicu.


Pe cănile omagiale puse în vânzare în cele două muzee angajaţii au observat că era inscripţionat mesajul „Aurel Vlaicu 19 noiembrie 1882 - 13 septembrie 1913”, dar sub acesta apare fotografia lui Traian Vuia. „Dintr-o regretabilă eroare făcută de producătorul cănii, la noi au ajuns cu inscripţia Aurel Vlaicu, însă cu fotografia lui Traian Vuia. Imediat ce s-a observat eroarea am retras de la comercializare cănile respective şi am avut o discuţie cu producătorul. Acesta îşi asumă responsabilitatea pentru eroare şi va reface cănile pe cheltuiala lui”, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Liliana Ţolaş. Potrivit acesteia, niciuna dintre căni nu a fost vândută.

Devenii nu sunt la prima ispravă de acest gen

Conform Mediafax, nu este prima eroare care are loc la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În urma cu doi ani, instituţia a scos la comercializare tricouri inscripţionate „Sarmizegetusa Ulpia Traiana - capitala Daciei Romane”, deasupra capului lui Decebal, care a fost regele Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei. Când şi-au dat seama de eroare, angajaţii muzeului au şters cu o bandă albă inscripţia scrisă şi au lăsat doar portretul lui Decebal pe tricouri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter