Actualitate

TRAGEDIE la Huedin: un elev de 18 ani A MURIT după ce i-a fost pulverizat în faţă spray paralizant

<p><strong>Un băiat de 18 ani din Huedin a murit azi-noapte în Huedin în timpul unei petreceri de Ziua Îndrăgostiţilor, organizată de liceul la care învăţa elevul. Asupra tânărului s-a folosit spray lacrimogen de către un bărbat de 28 de ani. </strong></p>

În data de 23 februarie ora 01.18, Poliţia Oraşului Huedin, a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că în faţa unui magazin din localitate se află căzută o persoană de sex masculin, în stare de inconştienţă. Poliţiştii au interveni la locul indicat şi au stabilit că tânărul se numeşte T. Sergiu-Florin de 18 ani, din comuna Călăţele, judeţul Cluj. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, tânărul de 18 ani a participat la o petrecere organizată într-o sală de nunţi din localitate, situată deasupra unui magazin.


„Tânărului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Huedin, dar cu toate eforturile făcute de medici pentru resuscitare, acesta a decedat. Medicii au stabilit diagnosticul preliminar stop cardio-respirator, fără a fi constatate urme de violenţă”, a declarat Sidonia Bolba, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Posibilă alergie la spray-ul lacrimogen

Pentru stabilirea cauzei morţii tânărului s-a solicitat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca efectuarea unei necropsii. Se vehiculează informaţia că tânărul este posibil să fi fost alergic la spray-ul lacrimogen care a fost folosit asupra lui.


Cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul tânărului T. Sergiu-Florin, fiind necesare concluziile necropsiei.

De asemenea poliţiştii au stabilit că M. Ioan Horea, de 28 ani, din Huedin, care a participat la petrecere, a utilizat un spray iritant-lacrimogen. Suspectul M. Ioan Horea a fost depistat de poliţişti şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, cercetările fiind supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.


Potrivit reprezentanţilor IPJ Cluj, bărbatul de 28 de ani ar fi folosit spray-ul lacrimogen în sala unde era organizat balul şi nu a fost pulverizat direct asupra băiatului decedat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter