Actualitate

Firma din Blaj a cumpărat carne de la una din Bucureşti-Ilfov şi a revândut-o acesteia

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/22/carne de cal.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prefectul de Alba spune că firma din Blaj anchetată în scandalul cărnii de cal ar fi cumpărat 400 de kilograme de carne en gros de la o societate din Bucureşti-Ilfov, care urma să expire în câteva luni, şi a revândut-o aceleiaşi firme en detail, trecând pe etichete o altă dată de valabilitate.</strong></p>

 

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat, vineri, că o parte din cantitate de carne care a fost cumpărată de firma din Blaj şi despre care există suspiciuni că este de cal, respectiv peste 400 de kilograme, a fost achiziţionată în primăvara anului 2012 şi urma să expire la începutul lunii octombrie.


Feneşer a spus că reprezentanţii firmei au înlocuit etichetele pachetelor de carne cu etichete confecţionate cu ajutorul unei imprimante, pe care erau trecute o altă marcă de identificare, a altui furnizor, şi o alta dată de valabilitate.

"O parte din carnea recepţionată de către societatea în cauză a fost etichetată cu etichete confecţionate cu ajutorul unei imprimante, etichetarea făcându-se la societatea din Blaj. Pe etichete era trecută o altă marcă de identificare, a unui alt furnizor, şi o altă dată de valabilitate. Din verificări s-a constatat că mai avea o valabilitate de maxim 15-20 de zile, iar prin această etichetare, valabilitatea cărnii a fost prelungită cu câteva luni", a explicat Feneşer.


Potrivit sursei citate, carnea de la societatea din Blaj ar fi fost cumpărată en gros de la o societate din zona Bucureşti-Ilfov, apoi revândută en detail aceleiaşi societăţi, peste câteva luni, cu un preţ mai mare cu un leu pentru un kilogram.

Prefectul de Alba a afirmat că, în urma analizei evidenţelor contabile ale firmei din Blaj, s-a stabilit că aceasta a achiziţionat carne din Bucureşti, Braşov şi Botoşani, însă doar cantitatea de carne provenită din Bucureşti este cu suspiciuni.


Feneşer a explicat că încă nu au fost clarificate toate detaliile privind traseul mărfii, însă instituţiile care desfăşoară controale în acest caz au descoperit că reprezentanţii firmei din Blaj au falsificat etichetele cărnii şi au trecut codul unei societăţi din Braşov ca şi furnizor, însă aceasta nu livrase niciun produs.

"Se pare că era o firmă cu o activitate mai puţin vizibilă. Nu făcea export. Erau mici en-grosişti. Această societate din Blaj e clar că a încălcat legea etichetând pachetele. E clar că acea carne s-a vândut la depozitul din zona Bucureşti, iar de acolo a plecat în mai multe locuri", a spus Feneşer.


Potrivit prefectului de Alba, firmei din Blaj i se va retrage cu siguranţă autorizaţia dacă se confirmă acuzaţiile care se aduc reprezentanţilor acesteia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter