Actualitate

ATENA, sub APE

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/22/statii_img_big_2281.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ploile abundente au provocat vineri dimineaţă inundaţii la Atena, ale cărei principale axe rutiere au fost acoperite de apă, în timp ce staţiile de metrou au fost închise, iar alimentaţia cu electricitate, perturbată, relatează AFP.

Furtuna violentă a afectat şi clădirea parlamentului, unde un panou de sticlă s-a spart în timp ce o angajată încerca să îl cureţe de apa acumulată, iar cioburile au căzut în plină şedinţă plenară.

Potrivit unui responsabil al pompierilor, Vassilis Papageorgiou, serviciile de urgenţă au primit în cursul dimineţii peste 700 de apeluri din partea şoferilor blocaţi sau a locuitorilor afectaţi de inundaţii, iar apa a trebuit să fie pompată din subsolurile mai multor spitale.

Alimentarea electrică a fost perturbată în întreaga zonă a capitalei elene din cauza căderilor de copaci sau inundaţiilor la instalaţii. Circulaţia metrourilor era, de asemenea, întreruptă.

În faţa parlamentului, în centrul oraşului, apa a crescut până la glezne, în timp ce la malul mării, zona cea mai afectată, capacele de canal au sărit sub presiunea apei.

Conform serviciului meteo, care a lansat o avertizare în privinţa violenţei intemperiilor, starea vremii se va îmbunătăţi în cursul zilei.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter