Actualitate

Și PORTUGALIA CONFIRMĂ: Mii de pachete de lasagna cu carne de cal din ROMÂNIA au fost confiscate

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/lasagna-bolognese1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Autorităţile portugheze au anunţat joi că au confiscat 12.410 pachete de lasagna de vită ce conţinea carne de cal produsă în Luxemburg cu materie primă provenind din România, vândută de un lanţ comercial sub marca Euroshopper.

Această confiscare a fost efectuată "în urma unei notificări a Sistemului comunitar de alertă rapidă pentru alimentaţie (RASFF), care a evocat o suspiciune de risc pentru sănătatea publică", a declarat Autoritatea pentru siguranţă alimentară şi economică (ASAE) într-un comunicat.


Agenţia sanitară portugheză a efectuat aproximativ 50 de analize care au dezvăluit "nereguli de etichetare, dar fără risc pentru sănătatea publică", ceea ce a determinat confiscarea a 40.691 de kilograme de produse pe bază de carne dintr-o firmă de procesare, precum şi 5.666 de pachete conţinând produse semipreparate puse în vânzare en detail.

Au fost deschise trei proceduri pentru fraudă economică şi au fost întocmite mai multe procese verbale pentru nereguli de etichetare, a adăugat ASAE, precizând că sunt în curs alte 50 de analize suplimentare.


Scandalul cărnii de cal prezentate ca fiind de vită, care afectează mai multe ţări europene, a implicat pentru prima dată Portugalia miercuri.


Citește și:


Bulgaria CONFIRMĂ prezenţa CĂRNII DE CAL în LASAGNA

Carne de cal descoperită în lasagna vândută în Slovenia


LUPUL PAZNIC LA OI: Cine se ascude în spatele SCANDALULUI CĂRNII DE CAL din ROMÂNIA?


Ultimele Stiri
abonare newsletter