Actualitate

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru reducerea mortalităţii infantile

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/ministrul sanatatii.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai mulţi specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Asociaţiei Salvaţi Copiii vor pune la punct un proiect pentru reducerea mortalităţii infantile în România.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Copiii pentru a stabili pregătirea unor acţiuni comune care să ducă la reducerea mortalităţii infantile, dar şi pentru definitivarea strategiei de sănătate mintală. Participanţii la discuţii au convenit să găsească soluţii pentru reactivarea reţelelor de asistenţă comunitară, ca suport la nivelul comunităţilor.


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a cerut sprijin tuturor asociaţiilor  de profil pentru realizarea unei strategii naţionale de comunicare pentru vaccinare. În opinia oficialilor şi a specialiştilor în sănătate publică, populaţia trebuie să fie reconştientizată asupra a ceea ce înseamnă prevenţie, inclusiv prin măsuri simple ca de exemplu vaccinarea.



Citeşte şi:

Mortalitatea în rândul bebeluşilor, mai mare cu 40% la sat



Ultimele Stiri
abonare newsletter