Actualitate

TURDENII prinşi pe autobus FĂRĂ BILET vor face MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/cj02zpj-10-dd 1.jpg" border="0" alt="Sursa foto:http://turda.stfp.net" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Societatea de Transport Public Turda a găsit o metodă de a-i sancţiona pe cei care umblă fără bilet pe autobus: vor fi puşi la muncă în folosul comunităţii! </strong></p>

Aproape 50 de călători fără bilet s-au trezit cu sentinţe de executare a unor zile în folosul comunităţii, după ce au fost depistaţi fără bilet, nu au achitat amenda şi apoi au fost daţi în judecată de societatea locală de transport. Numărul dosarelor trimise în instanţă se ridică la circa 70, fiind vorba, de regulă, de persoane care au fost depistate de mai multe ori fără bilet pe mijloacele de transport în comun şi care figurau cu amenzile neplătite.


În ianuarie 2013 au fost aplicate 87 de amenzi şi s-au eliberat 24 de bilete de suprataxare, de câte 20 de lei fiecare. Potrivit conducerii STP, media lunară a călătorilor frauduloşi sancţionati este în jur de 150 de persoane lunar.

Numărul real al călătorilor fără bilet este de cel puţin 5 ori mai mare, însă datele statistice se referă doar la cele 20% din cursele controlate.


Anul trecut societatea avea probleme şi cu furturile din automatele de bilete

Directorului STP Turda, ing. Dan-Robert Mostecky, a dezvăluit că în ultima vreme operau adevărate găşti specializate, care devalizează automatele de bilete ale societăţii producând pagube importante.


Acesta a mai completat că s-au montat elemente electronice suplimentare pe automatele care sunt mai expuse riscului de spargere, pentru a preîntâmpina astfel de infracţiuni.

"Avem o colaborare foarte bună cu poliţia municipiului Turda care a rezolvat fiecare caz apărut până în prezent, iar pagubele au fost în bună parte recuperate şi făptuitorii au apărut în faţa justiţiei. Regretăm cel mai mult că problemele apărute în funcţionarea aparatelor de bilete datorate acestor evenimente au afectat populaţia municipiului" completează conducerea STP Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter