Actualitate

Medicii SJU Craiova, acuzaţi de MALPRAXIS! Au trimis ACASĂ o femeie care ulterior a intrat în COMĂ

<p><strong>Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Craiova sunt acuzaţi de malpraxis de rudele unei femei de 41 de ani care a intrat în şoc toxicoseptic, apropiaţii femeii susţinând că aceasta nu a fost tratată la timp de către cadrele medicale. </strong></p>

 


Potrivit rudelor, Daniela Constantinescu a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din Craiova luni dimineaţă pentru că avea dureri mari în piept şi mâinile şi picioarele foarte reci. Medicii au consultat-o, însă au decis să o trimită la Spitalul de Neurologie pentru investigaţii amănunţite. Rudele femeii susţin că neurologii au spus că nu este de competenţa lor, motiv pentru care au retrimis-o la Urgenţă, în cele din urmă fiind trimisă acasă pentru că nu ar avea nicio afecţiune gravă.

"Ne-au dat-o pe braţe acasă. Nici nu se ţinea bine pe picioare. Noi am luat-o acasă pentru că ne-au spus că are spasmofilie şi trebuie să ia calciu şi multivitamine. A doua zi însă starea ei s-a înrăutăţit şi soţul său a dus-o din nou la Urgenţă. Acolo a stat mai bine de o oră şi au băgat-o în seamă abia în momentul în care nu a mai putut respira. Aşa ceva este inadmisibil ", a dclarat Larisa Rogojinaru, o prietenă de-a pacientei.


Soţul femeii spune că medicii nu au vrut să-i comunice diagnosticul.

"Iniţial, ne-au spus că este vorba despre spasmofilie, iar după ce starea ei s-a înrăutăţit au spus că e suspectă de meningită. Nici noi nu ştim ce să mai înţelegem. Ne-au spus că doar Dumnezeu o mai poate salva", a declarat Viorel Dumitru, soţul femeii.


Pacienta a fost internată în Secţia de Terapie Intensivă.

"Acum este în comă. E conectată la aparate şi nu e conştientă. Medicii sunt de vină. E culpă medicală, e malpraxis, fiindcă nu ar fi trebuit să trimită acasă pentru că nu se ajungea aici. Cum să vii pe picioarele tale şi acum să ajungă în comă", a declarat Luminiţa Iliescu, mătuşa femii.


Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au spus că femeia va fi transferată la Spitalul Floreasca din Capitală, ei refuzând să comenteze acuzaţiile de malpraxis.

"Pot să vă spun doar că pacienta este internată pe Secţia de Terapie Intensivă, stare general gravă. În prezent, este în şoc toxicoseptic, punct de plecare, cel mai probabil pulmonar. Pacienta va fi transportată pe cale aeriană la un spital din Bucureşti, cel mai probabil Floreasca. Nu pot să vă spun ce s-a întâmplat când a ajuns prima dată în Urgenţă, pentru că este foarte devreme. Trebuie să ne documentăm" , a declarat Cristina Geormănenu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.


Femeia are 41 de ani şi are un copil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter