Actualitate

Cei patru CRIMINALI care au ucis un taximetrist sibian au fost PRINȘI

<p><strong>Poliţiştii şi procurorii din judeţele Sibiu şi Braşov i-au prins pe cei patru tineri, cu vârste între 16 şi 26 de ani, care l-au ucis pentru bani, în urmă cu şase zile, pe un taximetrist sibian, în timp ce îi ducea acasă, la Făgăraş, din Sibiu, unde fuseseră la o petrecere cu un cântăreţ de manele, a anunţat miercuri seara, într-o conferinţă de presă, procurorul de caz, Ioan Boţoc.

Cei patru criminali şi-au recunoscut fapta, mărturisind că au fost beţi în momentul comiterii crimei şi că au făcut-o pentru că şi-au cheltuit toţi banii la petrecerea de la Sibiu, aşa că l-au ucis pe taximetrist, pentru a-i fura 170 de lei.


Cei patru criminali au pus la cale omorul chiar în timp ce taximetristul îi ducea acasă. Unul din ei le-a transmis celorlalţi un SMS prin care le cerea să-l ajute să îl omoare, ca să-i ia banii. Astfel s-a ajuns la înjunghierea şi strangularea taximetristului, cu o bucată din centura de siguranţă a maşinii. Cu toate acestea, taximetristul a murit asfixiat în portbagajul maşinii, în timp ce clienţii săi, cei patru ucigaşi "conduceau maşina şi îi auzeau respiraţia tot mai grea."

Cei patru ucigaşi au fost prinşi cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere ale Hotelului Continental Forum din Sibiu, din faţa căruia a plecat în cursă taximetristul spre Făgăraş cu aceştia. Niciunul din cei patru criminali nu a încercat să se predea Poliţiei. Mai mult, unul din ei s-a gândit chiar să se angajeze, dovadă că, cu o zi înainte să fie prins, s-a dus pentru prima dată la serviciu, pe un şantier din zona Făgăraşului.

Trupul taximetristului ucis, ascuns în portbagajul maşinii abandonate pe un câmp din judeţul Braşov, a fost găsit de un cioban, care a anunţat Poliţia. În momentul aducerii la Sibiu a celor patru criminali, în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-au strâns câţiva taximetrişti, colegi ai celui ucis, care au cerut să se facă dreptate. Criminalii au fost arestaţi chiar în ziua în care a fost înmormântat taximetristul, care a fost condus pe ultimul drum de câteva sute de oameni, majoritatea colegi.

Conform procurorului Ioan Boţoc, cei patru sunt cercetaţi pentru omor calificat şi deosebit de grav şi riscă să fie încarceraţi pe viaţă.
Trei dintre tinerii prinşi au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore, iar joi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar cel care a primit 16 ani este internat la spital pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, care va stabili dacă a avut discernământ în momentul crimei.

Aceasta este una din cele mai şocante crime şi a doua faptă de acest fel, în care a fost ucis un taximetrist sibian, de după 1990.


 

abonare newsletter