Actualitate

Microbuzele şcolare din judeţul Cluj, insuficiente

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/microbuzetransportelevitd87.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai multe comune din judeţul Cluj au nevoie de microbuze pentru transportul elevilor la şcoală. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a cerut Ministerului Educaţiei 54 de microbuze. </strong></p>

În momentul de faţă, în judeţul Cluj există 101 microbuze şcolare pentru transportul elevilor care învaţă în mediul rural. Acestea nu sunt însă suficiente, astfel că ISJ Cluj a trimis o solicitare către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin care a cerut 54 de microbuze pentru şcolile din judeţ. „O parte din microbuze vor fi livrate anul acesta. Ministerul Educaţiei va trimite în acele zone din ţară unde este nevoia cea mai mare”, a precizat Andreea Coroian, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

În unele comune din Cluj nu există deloc microbuze, dar există şi multe situaţii în care e nevoie de microbuze în plus deoarece elevii vin din direcţii diferite, iar exista mai multor mijloace de transport ar scurta timpul de aşteptare al copiilor. Există şi cazuri în care numărul de elevi este foarte mare astfel că ISJ Cluj a solicitat Ministerului microbuze de 40 de locuri. Este cazul comunelor Cojocna, Tureni şi Apahida, pentru fiecare fiind solicitat un microbuz de capacitate mare.


Pe lângă cele trei microbuze de 40 de locuri, ISJ Cluj a mai solicitat 23 de microbuze cu 25 de locuri şi 28 de microbuze cu 16 locuri.

Ministerul Educaţiei va organiza în această primăvară o licitaţie pentru achiziţia a 700 de microbuze la nivel naţional.

abonare newsletter