Actualitate

Victor Ponta, despre protestul studenţilor: România a negociat bine, domnişoarele care au protestat aveau 6-7 ani când România negocia aderarea la UE

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/dhc m 25.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul României, Victor Ponta, a comentat la finalul ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa comisarului european pentru extindere, Gunter Verheugen, protestul studenţilor care au afişat mesaje obscene. </strong></p>

Acesta a precizat că România şi-a negociat bine aderarea la Uniunea Euroopeană, iar acele „domnişoarele  care au protestat şi care aveau 6-7- 8 ani atunci când se negocia ca România să fie membră a Uniunii Europene sunt astăzi cetăţeni ai Uniunii Europene datorită domnului Verheuger”.

„Am ţinut foarte mult să fiu astăzi aici la acest eveniment din respect pentru personalitatea domnului Gunter Verheugen. A fost realmente unul dintre părinţii fondatori ai ideii Românie Europeană, alături de alţii, alături de Adrian Năstase, alături de cei care în acea perioadă au muncit pentru ca România să devină membră a Uniunii Europene, iar domnul Verheugen are un merit fundamental în acest sens. Şi dacă astăzi suntem cetăţeni ai Uniunii Europene, şi cei mai în vârstă, şi cei de vârstă medie ca mine şi cei care aveau vreo 7- 8 ani sau 5 ani pe atunci li se datorează în principal domnului Verheugen. În al doilea rând am venit din respect pentru Universitatea Babeş-Bolyai, cea mai mare şi mai prestigioasă Universitate din ţară şi evident ca să mai discut cu colegii mai de aici eventuale lucruri importante pentru Cluj şi pentru Transilvania”, a precizat Victor Ponta.

„Eu cred că România a negociat bine, eu cred că domnul Verheuger a fost cel mai corect partener pe care l-a avut România, e vina noastră dacă din 2005 încoace din România am început să luptăm împotriva României, dar asta e problema noastră. Şi eu cred foarte tare în democraţie,  domnişoarele  care au protestat şi care aveau 6-7- 8 ani atunci când se negocia ca România să fie membră a Uniunii Europene sunt astăzi cetăţeni ai Uniunii Europene datorită domnului Verheuger”, a mai precizat premierul.

Întrebat cum comentează mesajele împotriva lui, premierul a mai precizat: „Împotriva mea e normal”.


 


Citeşte şi:

Ponta întâmpinat la Cluj în faţa Universităţii cu tricouri inscripţionate "Copy" şi "Paste"


Rectorul UBB, despre protestul studenţilor: Bunicii lor au murit pentru apărarea ideii de Europa, să-i iertăm

VIDEO: Mesaje OBSCENE ale studenţilor la decorarea lui Günter Verheugen, în prezenţa ministrului Ponta


Günter Verheugen primeşte astăzi titlul de DHC al UBB

 



 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter