Actualitate

VIDEO: Mesaje OBSCENE ale studenţilor la decorarea lui Günter Verheugen, în prezenţa ministrului Ponta

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/dsc_0382.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai mulţi tineri, prezenţi la evenimentul destinat acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babes-Bolyai din Cluj fostului comisar pentru extindere, Gunter Verheugen, au afişat mesaje obscene, contestând acordarea titlului "din motive politice". </strong></p>


Protestatarii au fost invitaţi să părăsească sala, după ce au afişat mesaje precum  "Go frack yourself", "Verheugen is a dirty lobbit", "No honor in political honoris causa", „No award for dirty lobbyists”.

Aceştia s-au împotrivit decernării premiului, acuzând faptul că se acordă distincţii politice într-un cadru academic. Protestul lor este îndreptat atât împotriva lui Verheugen, pentru că a acceptat distincţia, cât şi a Universităţii şi a politicienilor prezenţi la eveniment.


„În sală în momentul în care, după discursurile de introducere, a urmat premierea academică a domnului Günter Verheugen, după care şi-a început discursul în care încerca să justifice de ce a primit acest titlu şi am văzut că mai mulţi oameni din sală se ridică şi afişează pancarte de protest împotriva acestei distincţii. M-am apropiat de domnul Verheugen şi i-am arătat mesajul meu după care am fost rugaţi să părăsim sala pentru că mesajele noastre au fost vizibile. Cerem politicienilor să nu pervertească evenimente academice de asemenea nivel şi să nu apară în faţa noastră încercând să arboreze o veselie academică şi politică având în vedere că aderarea la Uniunea Europeană nu a adus României bunăstare, realitatea din societatea românească dovedind faptul că aderarea a adus pentru micii ţărani foarte multe probleme prin implementarea unor norme complet nerealiste şi necroite pentru ţara noastră”, a declarat Ramona Dominicioiu, unul dintre protestatari.

Gunter Verheugen şi-a întrerupt discursul şi a respins acuzaţiile aduse. "Nu am făcut în activitatea mea activităţi de lobby. Informaţiile dumneavoastră sunt bazate pe informaţii eronate", a spus el.


O altă tânără din sală a afişat un banner de mici dimensiuni pe care scria "k you Verheugen for turning Romania into an EU colony (exploatation union)".

„Asta se întâmplă de fapt pentru că în procesul de negociere de aderare la UE, în care domnul Verheugen, pe care astăzi îl premiem, a jucat un rol esenţial, la acest proces România a fost umilită, de fapt nu s-a negociat nimic, este o realitate pe care o cunoaşte absolut oricine, nu trebuie să fi academician să ştii lucrul acesta. Reproşul este pentru toată lumea, fiecare putea să-şi îndeplinească rolul în folosul cetăţeanului, însă nimeni nu s-a ocupat de aceasta”, a mai precizat Dominicioiu.


„Mesajul nostru de protest faţă de distincţia se adresează atât Guvernului României care participă aici prin Victor Ponta, prim ministru, cât şi prin ceilalţi membri ai Executivului, primarului Emil Boc care s-a afişat astăzi aici, mediului academic care a luat o decizie pripită de a acorda această distincţie, domnului  Günter Verheugen pentru că a acceptat şi face parte din acest joc şi mesajul este unul de împotrivire la acordarea unei distincţii care este evident politică într-un cadru academic. Aţi urmărit care este motivaţia Universităţii pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa? În  niciun caz merite bazate pe realizări academice, s-a spus foarte clar că domnul  Günter Verheugen este premiat pentru minunata sa contribuţie la integrarea României în Uniunea Europeană care ne-a adus într-un proces accelerat de dezvoltare în acest secol 21, complet fals, noi nu ne aflăm într-o bunăstare şi veselie”, a încheiat Dominicioiu.

 


 


 

Citeşte şi:

Rectorul UBB, despre protestul studenţilor: bunicii lor au murit pentru apărarea ideii de Europa, să-i iertăm

Günter Verheugen primeşte astăzi titlul de DHC al UBB

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter