Actualitate

Compania de Apă Arieş a sporit măsurile de siguranţă după tentativa de furt a conductei de apă

<p><strong>Poliţia nu a identificat încă hoţii care au încercat să fure conducta de alimentare cu apă pentru Câmpia Turzii, de la sursa Poiana, incident ce a avut loc la finele săptămânii trecute.

Potrivit Dianei Bănete, PR Manager la CAA, s-au luat masuri mai drastice privind perimetrul de pază la sursa Poiana - rondul paznicilor, conform legii este din 2 în 2 ore, acum frecvenţa este mult mai mare, la aproximativ 30 de minute!


"Nu am mai avut incidente de acest gen, în afara furturilor constante de capace de canal, care sunt înlocuite rînd pe rînd cu cele din material compozit. A fost oprită distribuţia apei pe acea conductă pînă la remedierea tehnică a acesteia. Acest lucru este posibil, deoarece sursa de apă Poiana este o sursă alternativă.suplimentară" explică Diana Bănete.

Reamintim că Reprezentanţii Companiei de Apă Arieş au fost sesizaţi recent că s-a încercat tăierea conductei de alimentare cu apă a municipiului Câmpia Turzii, de la sursa Poiana.


Alerta a fost dată de paznicul care a sesizat că două persoane cercetau terenul în zonă. Când s-a apropiat, a constatat că erau decopertaţi circa 10 metri liniari de conductă, peste care era pus stufăriş, pentru a se masca "lucrarea". Conducta era secţionată şi chiar s-a luat o porţiune din ea.


Citeşte şi:



INCREDIBIL: Doi hoţi de fier vechi au încercat să taie CONDUCTA DE APĂ a magistralei Turda - Câmpia Turzii


abonare newsletter