Actualitate

UN NOU JAF de DIAMANTE: Un magazin de bijuterii din Paris, prădat de doi hoţi. Vezi ce pagubă au făcut

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/19/172885-diamonds-diamonds.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un magazin de bijuterii din Paris, Le Printemps, a fost jefuit marţi seara de doi indivizi înarmaţi, care au luat cu ei o pradă estimată între două şi trei milioane de euro, relatează France Presse, citând surse ale poliţiei şi apropiate anchetei. </strong></p>

 



Doi bărbaţi înarmaţi cu pistoale au comis jaful în jurul orei locale 18:45 (17h45GMT) la unul din magazinele aparţinând celebrei companii de diamante De Beers. Au scos bijuterii din două vitrine şi au plecat pe uşa din dos. În timpul incidentului nu au fost trase focuri de armă şi nimeni nu a fost rănit. Se pare că hoţii nu aveau chipurile acoperite.

De Beers, care deţine magazinul jefuit, este unul dintre liderii mondiali în fabricarea şi vânzarea de diamante. La minele acestei corporaţii din Africa sunt produse aproximativ 40% din întreaga producţie de diamante la nivel mondial.

Reprezentanţi ai companiei nu au dorit să ofere presei detalii după acest atac. 'Nu vă pot răspunde, am consemn de confidenţialitate', a declarat un angajat al magazinului călcat de hoţi, la o oră şi jumătate după cele întâmplate.

Potrivit unui studiu realizat de Observatorul naţional pentru criminalitate şi urmăriri penale din Franţa (ONDRP), dat publicităţii la începutul lunii februarie, jafurile de bijuterii au crescut cu 61% între 2009 şi 2011. Conform aceluiaşi studiu, au scăzut în schimb atacurile armate contra magazinelor, băncilor sau transporturilor de fonduri după 2009.

Jaful de la Paris survine atacului spectaculos de luni seara de pe aeroportul internaţional din Belgia, unde un grup de opt persoane înarmate cu puşti de asalt şi îmbrăcate în uniformă de poliţist au furat diamante în valoare de 35 milioane de euro, într-o operaţiune ce a durat cinci minute. O televiziune belgiană a relatat că valoarea diamantelor furate s-ar ridica chiar la 350 milioane de euro.


 


Citeşte şi:

JAF ISTORIC: Valoarea diamantelor furate de pe aeroportul din Bruxelles - Peste 37 de MILIOANE de EURO

Ultimele Stiri
abonare newsletter