Actualitate

Produse pe bază de carne de vită, retrase din meniul deputaţilor britanici

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/steak.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Camera Comunelor din Marea Britanie a retras, ca măsură de "precauţie", patru produse din carne de vită din meniu, în aşteptarea rezultatelor testelor ce urmează să stabilească dacă acestea conţin sau nu carne de cal, a anunţat marţi un purtător de cuvânt. </strong></p>

 


"Un furnizor (Brakes) al restaurantului din Camera Comunelor realizează teste pe produsele care conţin vită", a declarat acest purtător de cuvânt.

"Ca măsură de precauţie, restaurantul din Camera Comunelor a retras patru produse pe bază de vită furnizate de Brakes", a continuat el, precizând că "testele la două din cele patru produse s-au terminat şi au conchis că acestea nu conţin carne de cal".


Produsele retrase "conţin vită şi nu carne proaspătă furnizată Camerei Comunelor", a anunţat purtătorul de cuvânt, adâugând că, potrivit lui Brakes, toate testele "ar urma să se încheie până pe 22 februarie".

"Serviciul de restaurante din Camera Comunelor a urmat toate recomandările Agenţiei pentru siguranţă alimentară, a luat măsurile de precauţie necesare şi a identificat toate produsele care conţin vită", a asigurat purtătorul de cuvânt.



Citește și:

Carne de cal descoperită în lasagna vândută în Slovenia

abonare newsletter