Actualitate

JAF ISTORIC: Valoarea diamantelor furate de pe aeroportul din Bruxelles - Peste 37 de MILIOANE de EURO

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/19/diamonds-800x1280.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Valoarea diamantelor furate luni seara în urma unui atac armat asupra unei furgonete blindate a companiei americane Brink's, care se ocupă de colectarea şi transportul de valori, se ridică la 50 milioane de dolari (circa 37 milioane de euro), transmite AFP, citând Centrul Mondial al Diamantelor din Anvers, de unde provin 70% din diamantele din lume. </strong></p>

 



'Erau diamante şlefuite şi brute provenind din Anvers şi aveau destinaţia Zurich (Elveţia)', a precizat un purtător de cuvânt al companiei, care a evocat 'unul din cele mai mari jafuri de diamante la această oră'.

După cum au relatat media locale, luni, în jurul orei 19:47, un comando din opt indivizi înarmaţi cu puşti de asalt cu optică laser au forţat gardul de protecţie al aeroportului din Bruxelles la bordul a două maşini şi s-au apropiat de o aeronavă aparţinând companiei Swiss.

În momentul atacului, angajaţi ai Brink's tocmai scoteau casetele cu diamante din maşina blindată şi le depozitau în avion.

Potrivit anchetatorilor, nimeni nu a fost rănit în urma atacului. Criminalii nu au trebuit să-şi folosească armele înspăimântătoare. Fără niciun foc de armă, ei au sustras casetele cu diamante şi aur şi au plecat la bordul maşinilor cu care au venit, conform primelor informaţii, două Audi A8.


După cum au relatat martori, jaful armat nu a durat mai mult de zece minute.


Experţi citaţi de publicaţia DHnet afirmă că hoţilor le va veni greu să-şi vândă marfa furată, cam 10 kg de diamante. În cauză a fost pusă securitatea aeroportului din Bruxelles, care a fost în mod repetat criticată. În ultimul an şi jumătate, cel puţin patru jafuri armate s-au petrecute pe aeroportul din Bruxelles.


Citeşte şi:


JAF ARMAT pe aeroportul din Bruxelles: 10 KILOGRAME de DIAMANTE au fost FURATE


Ultimele Stiri
abonare newsletter