Actualitate

Bugetarii ar putea avea în acest an mai multe zile libere în luna mai

<p><strong>Agenţiile şi firmele din domeniul turismului doresc ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate zile naţionale libere în acest an astfel încât, împreună cu liberele oferite de sărbătoarea Paştelui (4, 5 şi 6 mai) angajaţii statului să se poată bucura de o mini-vacanţă.<br /> </strong></p>

 


În acest sens acestea vor să solicite preierului Victor Ponta şi Guvernului României să accepte cererea de acordare a zilelor libere astfel stimulându-se turismul în aceea perioadă. Dacă cererea va fi acceptată, bugetarii ar putea avea în acest an o mini-vacanţă între 1 si 6 mai.

În 2013, ziua de 1 mai (miercuri) cade în aceeaşi săptămână  cu Paştele (4, 5 si 6 mai) iar dacă şi zilele de 2 şi 3 mai vor fi declarate libere atunci bugetarii ar avea aproape o saptămană la dispoziţie pentru a-şi petrece sărbătorile.


"Conform tradiţiei, litoralul românesc este destinaţia-vedetă pentru mini-vacanţa de 1 mai, care în acest an, printr-o conjunctură fericită, cade în aceeaşi săptămână cu Pastele. Mini-vacanţa de şase zile ar stimula turismul în România, ceea ce ne-ar permite să dăm un start excelent sezonului estival 2013”, a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, într-un comunicat de presă.

În cererea adresată Guvernului Corina Martin a mai precizat şi faptul că, zilele libere de 2 şi 3 mai ar putea să fie recuperate pe parcursul anului 2013. De asemenea, Asociatia Litoral-Delta Dunarii a înaintat deja Ministrului Turismului, Maria Grapini, şi autorităţilor locale mai multe propuneri de evenimente care să fie organizate în perioada 1-6 mai.


Mentionam că, înca din luna ianuarie autorităţile locale au demarat lucrarile de cosmetizare, ecologizare şi modernizare a tuturor staţiunilor de pe întreg Litoralul Românesc." - se mai arată în comunicatul Asociatiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter