Actualitate

VEZI cum va fi vremea în Transilvania, în următoarele două săptămâni

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/17/snowdrop.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vremea prognozată de către specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, în următoarele două săptămâni, se va afla sub semnul temperaturilor diurne pozitive, mai puţin în zona montană, unde termometrele vor indica numai valori cu minus. </strong></p>

 


În primele zile ale intervalului de prognoză analizat (18 februarie-4 martie 2013) maximele termice vor ajunge, în unele regiuni, la 9 grade Celsius, după care va urma o perioadă caracterizată prin precipitaţii sub formă de ploaie şi scăderi ale temperaturilor cu până la 3-4 grade. Primele zile din martie vor fi primăvăratice în majoritate zonelor ţării.

Conform prognozei ANM, în Transilvania, temperaturile medii diurne se vor menţine, în general, între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul lunii februarie, pentru ca în primele zile din martie să crească uşor şi treptat. Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se, în medie, între -4 şi -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -10 grade Celsius.


După 28 februarie, regimul termic nocturn va marca o creştere uşoară şi treptată, revenind pe 2-3 martie, la valorile de la începutul intervalului de prognoză. Precipitaţii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar pe 22 şi 23 februarie acestea, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi moderate cantitativ şi se vor semnala în cea mai mare parte a regiunii.

La munte, atât maximele termice diurne, cât şi minimele nocturne, se vor menţine exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, la valori medii de aproximativ -4 grade ziua, şi -10 grade noaptea, cu o uşoară tendinţă de creştere abia în primele zile ale lunii martie.


Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ninsori, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 şi 23 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 18 februarie-4 martie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter