Actualitate

Polus Real Estate cere anularea autorizației de construcţie pentru realizarea parcului fotovoltaic de către firma lui Árpád Pászkány

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/18/03-cartierul-tineretului-harta-mod.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Acţionarii majoritari ai SC Polus Real Estate SRL (Polus) au cerut în instanţă anularea autorizației de construcţie în favoarea SC Green Energy SRL, societate controlată de Árpád Pászkány, pentru realizarea parcului fotovoltaic în locul proiectului imobiliar Cartierul Tineretului. </strong></p>

 



Potrivit directorului Polus Real Estate, Csiszér Lajos, prin acordarea autorizației, conducerea municipiului Cluj-Napoca a ignorat decizia Curții de Apel Cluj din 3 mai 2012, care suspendă executarea hotărârii SC Cartierul Tineretului SRL, decizie care transforma proiectul imobiliar în proiectul de energie verde.

„În acest moment, consiliul local Cluj-Napoca are speranțe contrare. Conform site-ului municipalității, primarul Emil Boc a emis autorizația de construire în favoarea SC Green Energy SRL pentru realizarea proiectului solar în 17 octombrie 2012. Toate hotărârile Consiliului Local - pe care le-a Polus considerat ilegale - au fost  atacate în instanță în scopul anulării acestora, iar acest fapt este bine cunoscut de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Polus va face toate demersurile legale pentru ca această autorizație de construcție să fie anulată și să se realizeze proiectul inițial de dezvoltare imobiliară, conform cerințelor actuale de pe piață. Polus a recurs la instanță, cerând lichidarea societății SC Cartierul Tineretului SRL, exclusiv pentru a-și salva investiția deja făcută. Acționarii majoritari Polus sunt încrezători că instanțele române trag aceeași concluzie evidentă și în cazul litigiilor existente, astfel încât SC Green Energy Napoca SRL, societate controlată de Pászkány Árpád, să fie „scutită” de drepturile dobândite ilegal”, a declarat Csiszér Lajos.

Potrivit directorului, Polus Real Estate a investit mai mult de 8 milioane de euro în pregătirea proiectului imobiliar Cartierul Tineretului, de 203 hectare, sumă care s-ar pierde în cazul în care pe teren s-ar construi proiectul ilegal inițiat de Pászkány Árpád.

“S-a încercat ca, fără acordul acționarilor majoritari, cota de 49% reprezentând proprietatea Polus din SC Cartierul Tineretului SRL să fie transferată cu titlu gratuit către SC Green Energy Napoca SRL, o societate controlată de către Pászkány Árpád. Din aceasta cauză, Polus a solicitat ajutorul instanțelor judecătorești, iar în 18 octombrie 2012 Curtea de Apel Cluj a decis în favoarea Polus și împotriva susținerilor lui Pászkány Arpad. Decizia respectivă confirmă că Sebők Andrea nu mai era administrator în Polus încă din 30 decembrie 2010, respectiv că toate documentele semnate de ea sau agenții săi pe parcursul anului 2011 nu putea fi valabile. De asemenea, nici hotărârea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a SC Cartierul Tineretului SRL, în legătură cu reconversia proiectului într-unul de energie verde, nu poate fi valabilă”, a mai precizat directorul Polus Real Estate.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declara în noiembrie 2012 că proiectul construirii parcului fotovoltaic va continua, deoarece hotărârea de consiliu local care a decis reconversia Cartierului Tineretului este în vigoare.


 


 


Citeşte şi:

Arpad Paszkany îşi acuză partenerii de furt în cazul Cartierului Tineretului


Emil Boc anunţă continuarea proiectului parcului fotovoltaic

Polus Real Estate vrea împăcare cu Primăria în proiectul cartierul Tineretului


 


 


 




Ultimele Stiri
abonare newsletter