Actualitate

Schimbări la Airbus după problemele de la Boeing: Compania va folosi baterii standard în loc de cele litiu-ion

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/18/970689a214.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Airbus a decis să echipeze noile aeronave A350 cu baterii standard, în loc de cele cu litiu-ion, după ce toate avioanele Boeing 787 au fost reţinute la sol, la nivel mondial, din cauza mai multor incidente provocate de probleme ale bateriilor. </strong>

Decizia are rolul să protejeze programul de construcţie a avioanelor A350 şi să evite eventualele întârzieri în procesul de certificare, a anunţat constructorul european de avioane, relatează Bloomberg.

Primul zbor test al unui A350 este programat la jumătatea acestui an, aeronavele urmând să intre în exploatare în a doua parte a lui 2014.


Airbus intenţionează să continue testele bateriilor litiu-ion, dar consideră că cele cu cadmiu şi-au dovedit siguranţa.

Constructorul de avioane a ţinut să precizeze că arhitectura bateriilor pentru A350 diferă de cea a bateriilor pentru Dreamliner 787, dar nu a dorit să îşi asume riscul de a continua cu o nouă tehnologie, în timp ce experţii nu au reuşit să identifice originea defecţiunilor apărute la bordul 787.



Citește și:

Erori de siguranţă fără precedent la Boeing 787. Oficial american: Ar fi trebuit să fie prevenite de proiectanţi



Boeing intenţionează să folosească în continuare baterii litiu-ion şi a precizat că nu a aflat nimic în timpul investigaţiilor care să justifice o altă decizie.


Ambii producători de avioane au dorit să folosească baterii litiu-ion întrucât sunt mai uşoare şi ocupă jumătate din spaţiul necesar pentru bateriile cu cadmiu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter