Actualitate

Măceşului, uliţa noroioasă cu pretenţii de stradă va fi modernizată

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/17/macesului.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Strada Măceşului situată în cartierul rezidenţial Bună Ziua cu greu poate fi numită stradă din cauza noroiului şi a gropilor. </strong></p>

Strada Măceşului, aflată în imediata apropiere a luxosului hotel Grand Hotel Italia este aproape impracticabilă din cauza lipsei asfaltului şi a trotuarelor. Locuitorii din zonă au trimis, de-a lungul anilor, sute de sesizări către autorităţile locale, dar s-au ales doar cu promisiuni.
Oamenii spun că strada arată la fel de când se ştiu şi s-au obişnuit ca după fiecare ploaie noroiul să ajungă până la gleznă, iar maşinile să se împotmolească în gropi şi să fie stropite cu mocirlă. „Acum arată cât de cât bine că au mai adus, săptămâna trecută, nişte basculante cu pământ de au mai acoperit gropile. Dar înainte era dezastru şi ne rupeam maşinile în gropi”, afirmă un bărbat care locuieşte pe strada Măceşului.
Codruţa Mureşan, o altă locatară din zonă spune că dacă cineva face imprudenţa ca seara să îşi parcheze maşina în faţa porţii, până dimineaţa e stropită cu noroi de alte maşini care trec pe stradă. „Mi-e şi ruşine să duc fetiţa la şcoală cu maşina aşa murdară. Strada arată la fel de mulţi ani”, declară femeia.

 


Nemulţumirile au ajuns, în final, la urechile autorităţilor locale

Clujenii de pe strada Măceşului au şanse totuşi ca anul acesta să beneficieze şi ei de o stradă cu asfalt şi trotuare. Primăria Cluj-Napoca va începe lucrările de modernizare a străzii. În acest sens, consilierii locali vor vota, în şedinţa de consiliu de joi, un proiect de hotărâre pentru modernizarea străzii Măceşului. „Lucrările necesare realizării modernizării străzii vor cuprinde partea carosabilă, zona trotuarelor şi scurgerea apelor. Se impun lucrări în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie auto şi pietonală cu privire la confortul, siguranţa şi funcţionalitatea acestora”, se arată în proiectul de hotărâre.
Valoarea totală a lucrărilor este de 3 milioane lei şi sunt realizate de asocierea Kiat – Diferit, durata de execuţie fiind de patru luni.

Autorităţile admit că strada e într-o stare jalnică

În proiectul de hotărâre mai este menţionat faptul că „structura actuală a străzii nu corespunde cerinţelor minime de calitate şi de siguranţa circulaţiei. Îmbrăcămintea lipseşte, suprafaţa de rulare este constituită din piatră spartă amestecată nu nisip şi pietriş. Strada este încadrată pe ambele părţi de proprietăţi particulare şi nu dispune de un sistem de canalizare pluvială”.


Şi alte străzi intră în reparaţii anul acesta

În şedinţa de joi, consilierii vor dezbate şi alte proiecte de hotărâre pentru repararea şi modernizarea a 22 de străzi din Cluj-Napoca. Printre străzile care vor fi modernizate anul acesta se numără Aleea Clăbucet şi strada Putna din cartierul Mănăştur, străzile Dorului, Livezeni, Atelierului din Dâmbul Rotund, În Jurul Lacului din cartierul Plopilor, Meşterul Manole, Bega din cartierul Între Lacuri, Locomotivei din cartierul Gruia, Orăştiei din cartierul Someşeni, Burebista, Andrei Mureşanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter