Actualitate

Traian Băsescu în vizită la Ordinul Ioaniţilor de la Roma

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/17/photo.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a făcut vineri seară, după vizita oficială de la Sfântul Scaun, şi o vizită de stat la Ordinul Ioaniţilor de la Roma, dedicată aniversării a 80 de ani de la stabirea relaţiilor diplomatice între România şi Ordinul Suveran Ospitalier. </strong></p>

Şeful statului a fost întâmpinat de Cavalerii Ioaniţi ai Ordinului Suveran Ospitalier cu o mică expoziţie de artă pe teme maritime, dedicată special acestuia având în vedere cariera sa de marinar.

 


Gazdele au organizat în vechea bazilică din incinta reşedinţei ioanite, Villa Magistrale, o expoziţie de documente diplomatice relevante pentru această aniversare, dar şi una cu temă maritimă, dedicată special preşedintelui Băsescu.

Acestuia i-au fost prezentate o machetă a unei fregate ioanite de secolul al XVIII-lea, care apăra Malta, dar şi mai multe tablouri reprezentând lupte navale între ioaniţi şi turci din perioada Evului Mediu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter