Actualitate

Dumitru Sechelariu a murit la 54 de ani

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/16/sechelariu.jpg" border="0" width="450" height="257" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Fostul primar al oraşului Bacău şi fost patron al echipei FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, a încetat din viaţă, sâmbătă dimineaţă, la o clinică din Viena, conform unor apropiaţi ai acestuia, scrie Mediafax. </strong></p>

 


Sâmbăta trecută, Dumitru Sechelariu a fost transferat de la Bucureşti la o clinică din Viena, la cererea expresă a familiei. În 2 februarie, fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi, pacientul fiind atunci conştient, cooperant şi cu parametrii funcţiilor vitale în limite fiziologice. În zilele următoare, Sechelariu a fost supus mai multor investigaţii imagistice şi de laborator, în vederea stabilirii stării biologice de moment şi a planului terapeutic, iar marţi, 5 februarie, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, evoluţia postoperatorie imediată fiind favorabilă. Sechelariu fusese internat în spitalul ieşean în 31 ianuarie, cu afecţiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale. În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie, în aceeaşi zi făcându-i-se rău şi ajungând la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Dumitru Sechelariu fusese reţinut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Şuţu, acuzat că a oferit unor denunţători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan. Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter