Actualitate

Ponta, la CNN: Prima reacţie în cazul cărnii de cal să nu fie supărarea, dar trebuie sancţiuni dure

<p><strong>Prima reacţie a autorităţilor în cazul cărnii de cal nu trebuie să fie supărarea, ci înţelegerea îngrijorării legitime a consumatorilor, în acest caz fiind însă necesar să fie aplicate sancţiuni dure pentru frauda comisă, a declarat, vineri, la CNN, premierul Victor Ponta.</strong>

"Prima reacţie, cel puţin din partea autorităţilor, nu ar trebui să fie supărarea, ci înţelegerea îngrijorării legitime a consumatorilor. Nu încercarea de a proteja companiile - dacă ar fi fost implicate companii româneşti, aş fi fost primul care ar fi reacţionat şi le-ar fi pedepsit -, cea mai importantă problemă în acest caz este încrederea publică. Este dreptul oricărui consumator să ştie că mâncarea este sigură şi că originea este clară. De aceea, frauda comisă trebuie pedepsită foarte dur şi salut poziţia Guvernului francez în acest caz", a spus Ponta.

El a arătat că autorităţile române vor colabora pentru îmbunătăţirea procedurilor şi a standardelor europene în domeniu, pentru a fi evitate pe viitor noi fraude.


Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizaţia de procesre a cărnii pentru această companie, relatează AFP.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, după ce Guvernul de la Paris a anunţat că firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, că trebuie aplicate sancţiuni dure, iar lecţia pentru România este să nu mai accepte tot timpul să stea cu capul în pământ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter