Actualitate

Trei pârtii din Sinaia, ÎNCHISE din cauza riscului de AVALANȘE

<p><strong>Trei pârtii de mare dificultate care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia sunt închise din cauza riscului de avalanşe, iubitorii sporturilor de iarnă având la dispoziţie alte pârtii, pe care pot schia în condiţii de siguranţă, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale.

Pârtiile de mare dificultate Carp, Târle şi Papagal, care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, sunt închise, vineri, din cauza riscului de producere a unor avalanşe, a declarat ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Decizia de a închide aceste pârtii a fost luată încă de joi, penmtgru a prevebni evetuale accidente, în condiţiile în care schiorii care urcă în acea zonă pot provoca avalanşe.

Mădălina Roşu a precizat că iubitorii sporturilor de iarnă pot schia ori se pot da cu snowboard-ul în condiţii de siguranţă pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, dar şi Pârtia Nouă, amenajată sun traseul telegondolei care urcă la Cota 1400.


La altitudini mari în Bucegi există risc mare de producere a unor avalanşe, iar în aceste condiţii salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe traseele de pe munte.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter