Actualitate

Primarul oraşului New York spune “DA” MARIJUANEI, dar vrea să interzică PAHARELE DIN PLASTIC

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/15/michael-bloomberg.jpg" border="0" alt="Sursa foto: www.forbes.com " style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul New York-ului Michael Bloomberg a promis joi câteva iniţiative marcante pentru ultimul mandat la conducerea oraşului, printre care relaxarea pedepselor pentru posesia de marijuana şi interzicerea paharelor de polistiren.

 


Primarul cu trei mandate, care va părăsi în ianuarie anul viitor fotoliul pe care îl ocupă din 2002, a profitat de discursul său privind starea oraşului de la Barclays Center, sediul echipei de baseball a Brooklyn Nets, pentru a vorbi despre bilanţul său.

Pentru miliadar, Big Apple "se poartă mai bine ca niciodată" însă "mai avem încă mult de muncă şi 320 de zile pentru a termina treaba. Toate zilele vor conta pe ceasul primăriei", a declarat acesta.


Printre iniţiativele anunţate, o relaxare a măsurilor luate împotriva posesorilor de marijuana. "Acum, persoanele arestate pentru deţinerea unor cantităţi mici de marijuana petrec des o noapte în arest. Vrem să schimbăm asta", a declarat el, "începând de luna viitoare, fiecare persoană care va prezenta un act de identitate şi un certificat de garanţie va fi eliberat imediat".

Primarul, foarte atent la problemele mediului, a mai declarat că paharele din polistiren omniprezente în baruri, restaurante şi la vânzătorii ambulanţi ai oraşului, se află în vizorul său.


"Un produs care este aproape imposibil de reciclat şi care nu se degradează niciodată este Styrofoam (polistirenul extrudat). Nu este doar groaznic pentru mediu, ci şi pentru contribuabili. Styrofoam creşte costurile reciclării cu 20 de dolari la tonă, pentru că trebuie să fie debarasat", a declarat acesta.

"Lucrăm la adoptarea unei legi care să interzică ambalajele de alimente din Styrofoam în magazinele şi restaurantele noastre", a spus acesta.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter