Actualitate

Mafia sârbă, suspectată că organizează un "accident de avion" împotriva unor oficiali de rang înalt

<p><strong>Serbia suspectează că grupări mafiote sunt în curs de a organiza un "accident de avion" pentru a "elimina" oficiali de rang înalt, în timp ce Guvernul a lansat o campanie de combatere a corupţiei şi crimei organizate, a declarat joi o sursă din cadrul poliţiei.

"Dispunem de informaţii conform cărora liderii anumitor grupări mafiote ar încerca să provoace o defecţiune la avionul oficial atunci când preşedintele, premierul şi vicepremierul vor călători", a anunţat poliţia sârbă într-un comunicat, fără a da alte detalii.


Avionul cu care călătoresc responsabilii sârbi, de tip Learjet 31A, cu 22 de ani de ore de zbor, a înregistrat un număr de defecţiuni tehnice în ultimele luni. Poliţia subliniază că, dacă un eveniment tragic s-ar produce, "ar fi imposibil de stabilit dacă a fost vorba de un accident sau un act deliberat".

Actual în vizită în Irlanda, premierul Iviţa Dacici a fost informat de ancheta poliţiei şi a decis să se întoarcă la Belgrad "joi în cursul nopţii la bordul aceluiaşi aparat", conform aceleiaşi surse.


Guvernul naţionalist al lui Dacici şi-a stabilit ca prioritate lupta împotriva corupţiei, criteriu esenţial impus de Bruxelles Belgradului în demersurile sale de aderare la Uniunea Europeană.

Printre primele măsuri, în decembrie, poliţia l-a arestat pe cel mai bogat şi influent om de afaceri din Serbia, Miroslav Miskovici, acuzat că a deturnat peste 30 de milioane de euro.


Parchetul sârb anchetează de asemenea presupuse contacte între oficiali guvernamentali de rang înalt şi lumea interlopă din Balcani.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter