Actualitate

FOTE: Peste 1.000 de angajaţi ai MAI vor asigura zilnic ordinea şi liniştea publică la eveniment

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/14/fote.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 1.000 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor asigura, zilnic, ordinea şi liniştea publică la Festivalului Olimpic al Tineretului Europe (FOTE), care se va desfăşura în judeţul Braşov, informează MAI. </strong></p>

Secretarul de stat Anghel Andreescu, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, a făcut, joi, o vizită de lucru în judeţul Braşov, pentru a verifica stadiul de realizare a planului de măsuri pentru asigurarea ordinii publice în locurile de desfăşurare a FOTE, respectiv Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Predeal şi Fundata, se arată într-un comunicat al ministerului.


"Astăzi (joi - n.r.), personal, am verificat modul de organizare şi coordonare operativă a structurilor ministerului - Poliţie, Jandarmerie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - responsabile în asigurarea măsurilor de securitate pe parcursul desfăşurării FOTE", a declarat secretarul de stat, care a precizat că elicopterele SMURD sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în Braşov, Râşnov şi Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1.500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 de băieţi şi 351 de fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.


Participanţii vor fi cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte şase hoteluri.

abonare newsletter