Actualitate

Guvernul vrea mai multă educaţie fizică pentru elevi, dar nu sunt săli de sport

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/13/sala sport m 4.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sindicatele din învăţământ atrag atenţia că înainte ca Guvernul să dorească mai multe ore de educaţie fizică pentru elevi ar trebui să construiască săli de sport.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) salută intenţia Guvernului de a mări numărul orelor de sport în şcoli, dar atrage atenţia că este nevoie în primul rând de investiţii în sălile de sport, pentru că în sezonul rece profesorii nu pot scoate copiii în curtea şcolii. „În ţările civilizate, sălile de sport sunt dotate şi cu bazine de înot, astfel ca elevii să poată avea cât mai multe activităţi sportive. Aşa este normal să fie şi în România”, consideră preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.
Mare parte din şcoli nu au săli de sport


Potrivit liderului FSLI, cele mai multe şcoli din România nu au săli de sport unde se pot desfăşura activităţi. „Când se mai încălzeşte afară, elevii ies în curtea şcolii şi pot face şi două ore şi patru ore de sport pe săptămână, dar iarna acest lucru nu este posibil.
Astfel, atât premierul Victor Ponta, cât şi miniştrii Educaţiei şi Sportului ar trebui să aibă un program de construire de săli de sport dotate şi cu bazine de înot înainte de a dubla numărul de ore în programa şcolară”, explică Simion Hăncescu.

Guvernul să afle şi de ce fug copiii de orele de sport

Liderul FSLI adaugă că Guvernul ar trebui să ia în calcul faptul că peste o treime dintre elevi apelează la metoda scutirilor medicale pentru sport şi să analizeze de ce recurg copiii la această metodă, de ce fug de sport.


Jumătate din şcolile din Cluj nu au săli de sport

Potrivit datelor postate pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, din cele 62 de şcoli din municipiu, 37 au săli de sport. Dintre cele dotate cu săli de sport, doar cinci au o sală nouă. Săptămâna aceasta, Liceul Sportiv Cluj-Napoca a inaugurat o sală nouă de sport, majoritatea fondurilor fiind de la Guvern. La evenimentul organizat pentru deschiderea sălii, Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a afirmat că sala de sport este o necesitate şi o normalitate. „Vreau să cred că este un început pentru Cluj pentru că sunt multe şcoli în Cluj care ar avea nevoie de săli de sport”, a adăugat Cuibus.

Anul acesta, se va mai construi o sală de sport pentru Colegiul Naţional George Coşbuc, cu fonduri de la bugetul local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter