Actualitate

Traian Băsescu despre fostul stareţ Serafim Man: Lăsaţi-l acolo unde e, în sufletul meu

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/14/traian basescu emil boc m 4.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, ce a însemnat pentru el fostul stareţ al Mănăstirii Rohia Serafim Man, care a încetat din viaţă, el răspunzând: "Lăsaţi-l acolo unde e, în sufletul meu".</strong>

Joi după amiază, la întoarcerea de la Mănăstirea Rohia, unde a fost pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareţ Serafim Man, şeful statului s-a oprit la Primăria Cluj-Napoca pentru o întâlnire cu Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti ce a însemnat pentru el părintele Serafim Man, şeful statului a spus: "Nu am spus niciodată public, e mult mai mult decât credeţi, lăsaţi-l acolo unde e, în sufletul meu".


Preşedintele a mers la Mănăstirea Rohia împreună cu soţia sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareţ al mănăstirii Serafim Man, în vârstă de 77 de ani, care a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri.

"Preşedintele Traian Băsescu a venit să-i aducă un ultim omagiu părintelui Serafim, fiindcă dânsul a fost la Rohia de mai multe ori, când era ministru al Transporturilor, ca primar al Capitalei şi ca preşedinte al ţării. S-a întâlnit întotdeauna cu dânsul şi i-a spus câteva cuvinte când a fost primar general al Capitalei: că dânsul va ajunge un om mare şi va trebui să cârmuiască ţara. Şi s-a simţit dator să vină azi (joi - n.r.), să-şi ia rămas bun de la părintele Serafim, pentru că mâine (vineri - n.r.) nu va putea veni la înmormântare, deoarece va fi la o întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea", a declarat stareţul Mănăstirii Rohia, părintele Macarie, citat site-ul emaramures.ro.


Serafim Man a fost stareţ al Mănăstirii Rohia între 1973-1984 şi a fost duhovnicul lui Nicolae Steinhardt, pe care l-a tuns în monahism.

În anii anteriori, şeful statului a vizitat de mai multe ori Mănăstirea Rohia din Maramureş, una dintre aceste vizite având loc în ianuarie 2007. Atunci, călugării i-au făcut cadou lui Traian Băsescu mai multe cărţi scrise de părintele Nicolae Steinhardt.



Citeşte şi:

VIDEO: Băsescu a sosit la Cluj! VEZI ce declaraţii a făcut


Băsescu nu îi susţine pe Blaga şi pe Udrea, ci pe Emil Boc - VEZI VIDEO

Băsescu: PDL nu are acum un candidat la prezidenţiale


Băsescu: E nevoie de un PDL revitalizat


 

abonare newsletter