Actualitate

ACTUALIZARE: Parcare de poliţist: Un om al legii sălăjean blochează o întreagă bandă de circulaţie din Cluj-Napoca

<h3><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/13/desc 02-14.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></h3> <h3>UPDATE: Inspectoratul de Poliție al județului Sălaj neagă că ar fi vorba despre un „polițist sălăjean”, însă nu poate să dovedească acest lucru</h3> <p>La solicitarea <strong>monitorulcj.ro </strong>de a comenta acest incident, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, comisarul șef Iosif Ghiurca ne-a informat că automobilul parcat neregulamentar în plin centrul orașului este proprietatea unei persoane care „nu are calitatea de polițist la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj”. Pe acest temei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului ne-a somat să scoatem din articol precizarea potrivit căreia ar fi vorba despre un <strong>„polițist sălăjean”</strong>.</p> <p>Atragem atenția reprezentanților IPJ Sălaj că informația pe care ne-au trimis-o <strong>(vezi foto jos)</strong> nu spune altceva decât că proprietarul automobilului implicat în incidentul de miercuri din Cluj-Napoca nu este angajat al IPJ Sălaj, <strong>dar nu și faptul că șoferul acestui autovehicol nu ar fi fost polițist</strong>, eventual chiar angajat al IPJ Sălaj!</p> <hr /> <p><strong>Un poliţist din judeţul Sălaj a blocat o bandă de circulaţie după ce şi-a parcat neregulamentar maşina. Mai mult, a făcut imposibilă plecarea unui alt autoturism, şoferul acestuia aşteptând mai bine de o oră până ce omul legii şi-a făcut apariţia la maşină. Incidentul a avut loc pe o stradă din centrul Clujului miercuri în jurul prânzului.</strong></p> <p> </p>

„Astăzi am parcat pe strada Dobrogeanu Gherea nr 25. Mare mi-a fost surprinderea când m-am întors la maşină să plec un Volkswagen Golf cu numere de Sălaj era parcat pe banda de mers paralel cu mine, făcând astfel imposibilă plecarea mea. Am procedat ca orice cetăţean şi am anunţat autorităţile competente, promisiunea fiind că vor veni să ridice autoturismul parcat neregulamentar. După 45 de minute, trei apeluri la poliţia locală şi două la ridicări auto evident că nu a venit nimeni la faţa locului”, ne-a scris Lia Mocan, cea care a realizat pozele.

Răspuns obraznic: parchez unde pot

Lia Mocan povesteşte că poliţistul i s-a adresat într-un mod obraznic şi neprofesionist. „Când a venit proprietarul maşinii, stupoare: era un domn în uniforma legii cu trese pe umeri şi cu inscripţiile poliţiei române pe uniformă, extrem de iritat. Când l-am întrebat de ce a parcat asa şi dacă i se pare normal ca tocmai el să încalce legea, raspunsul nu a întârziat să apară: «parchezi unde poţi, nu vezi că nu sunt locuri?». Am replicat: «când dumneavoastră întâlniţi un astfel de caz îl amendaţi, nu?». Din nou acelaşi tip de răspuns obraznic şi complet neprofesionist pentru cineva care impune legea şi ordinea în ţară: «domnişoară, vezi-ţi de treaba». În aceste conditii oare de cine să te mai temi sau cine îţi mai inspiră oare respect, onoare şi integritate? Cu siguranţă nu Poliţia Română, tocmai ea, care ar trebui să fie un exemplu”.


Contact de reporterii Monitorul de Cluj, iniţial, poliţistul, care nu a vrut să se prezinte, în ciuda insistenţelor, a precizat că nu ştie despre ce este vorba. „Nu ştiu despre ce este vorba. Dacă doamna aceea nu are ce să facă decât să facă poze, nu ştiu cine a fost”, după care a revenit, precizând că şi-a lăsat numărul de mobil la vedere pentru a fi sunat în caz că cineva dorea să plece.

„Am plecat cinci minute de la maşină. Este maşina mea, proprietate personală. Am lăsat un număr de contact pe parbriz tocmai pentru a evita situaţiile de genul acesta. Lumea este foarte rea. Eu eram parcat lângă trotuar, dânsa pe trotuar. Nici ea nu a parcat regulamentar. Nu m-am adresat urât, i-am spus doar că am lăsat un număr de mobil să mă sune în caz de ceva, i-am reproşat că de aceea am lăsat un număr de contact, să fiu sunat şi să evităm aceste incidente”, a precizat poliţistul, fără a-şi declina identitatea.


„Nu merită să fie sunat un om care parchează aşa”, a fost replica Liei.

Mai mult, poliţistul ne-a ameninţat că ne va da în judecată dacă vom face public incidentul.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că maşina de ridicat se afla în cartierul Mănăştur în momentul când a fost solicitat să intervină pe strada Dobrogeanu Gherea. „Femeia, într-adevăr a sunat la dispeceratul poliţiei locale în jurul orei 12.30. Dispecerul, cu care a vorbit aproximativ 10 minute, a anunţat echipajul de ridicări auto, care se afla în Mănăştur, de unde a ridicat trei maşini. Până respectivul echipaj s-a deplasat din Mănăştur spre Dobroogeanu Gherea preblema se rezolvase. Echipajul a ajuns acolo la ora 13.21. În drum spre strada Dobrogeanu Gherea echipajul a oprit şi pe strada Victor Babeş, unde era ceva blocaj auto în zona Spitalului Oncologic. Colegii mei s-au mişcat cât de repede au putut”, au precizat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.



abonare newsletter