Actualitate

Noua sală de sport a Liceului Sportiv, inaugurată cu mare fast

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/13/sala sport m 5.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Una dintre sălile construite în cadrul „Programului construire săli de sport” început în timpul mandatului de ministru al Elenei Udrea a fost inaugurată astăzi cu mare fast la Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca. </strong></p>

Noua sală de sport a Liceului Sportiv, o investiţie de 700.000 euro, a fost inaugurată în prezenţa primarului Emil Boc şi a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Nu a lipsit nici „ritualul” tăierea panglicii, precedat de câteva scurte discursuri ale oficialităţilor locale şi conducerii liceului, dar şi o scurtă rugăciune rostită de un preot. La eveniment au participat şi toţi elevii, aşezaţi în careu, dar şi o marte parte din profesori.


Primarul Emil Boc a subliniat că această astfel de săli de sport au fost construite în ţară doar acolo unde se justifica necesitatea unei investiţii de acest fel. „Este un proiect tip, model care s-a reprodus peste tot în ţară unde s-au aprobat asemenea lucrări şi după cum vedeţi nu am aprobat săli de sport decât acolo unde se justifică pentru performanţă sportivă. Ori, la Cluj avem un liceu sportiv de performanţă, iar o asemenea sală este binevenită. De aceea cred că se justifică investiţia chiar dacă a fost făcută în an de criză”, a declarat Boc.

Potrivit primarului, investiţia a fost aprobată în 2011 şi a fost finalizată la începutul anului 2013.


Din totalul investiţiei de 700.000 euro, 600.000 sunt fonduri de la Guvern, iar 100.000 de la Primăria Cluj-Napoca.

O şansă pentru elevi să câştige mai multe medalii

Reprezentanţii autorităţilor locale speră ca o dată cu deschiderea noii săli, elevii clujeni să câştige premii importante la competiţiile sportive. „Mă bucur că această investiţie aduce şansa realizării performanţei la Cluj. Sperăm să multiplică numărul elevilor care vor câştiga medalii la competiţii naţionale, europene şi mondiale şi chiar la Jocurile Olimpice. De aici se pot naşte campioni pentru că au condiţii”, a spus primarul.


Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Cluj a afirmat că sala de sport este o necesitate şi o normalitate ca un liceu sportiv să aibă sală de sport performantă. „Vreau să cred că este un început pentru Cluj pentru că sunt multe şcoli în Cluj care ar avea nevoie de săli de sport”, a adăugat Cuibus.

Autorităţile locale au în lucru acum şi construirea unei săli de sport pentru Colegiul Naţional George Coşbuc, în valoare de 2 milioane lei.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezi aici galeria foto

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter