Actualitate

ATENŢIE dacă călătoriţi în Croația! Ţara este grav afectată de NINSORI

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/13/drum inzapezit.png" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministerul Afacerilor Externe a emis ieri o atenționare de călătorie adresată românilor care plănuiesc să călătorească în Croaţia. Țara se află sub avertizări meteo de cod portocaliu de ninsoare pentru regiunile Karlovac și Gospić, cod portocaliu de ploi pentru regiunea Dubrovnik, cod galben de ninsoare pentru zona capitalei Zagreb și cod galben de vând puternic și ploi pentru regiunile Istria și Split.

Potrivit MAE, ieri circulația rutieră era închisă, din cauza căderilor masive de zăpadă, pe anumite porțiuni ale drumului național D3 și drumului național D501C. Mai mult, din cauza condițiilor meteo din țările învecinate (Slovenia, Austria şi Italia) au fost impuse restricții de trafic către R. Slovenia pentru autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone, iar la punctul de frontieră Pasjak (Croația – Slovenia) era permisă ieri doar trecerea automobilelor personale.


În zonele de coastă ale Mării Adriatice, rafalele puternice de vânt au dus la suspendarea mai multor linii de feribot şi catamaran. La momentul emiterii atenționării de către MAE nu existau autostrăzi, căi ferate, porturi sau aeroporturi închise în Croația, însă traficul se desfășura în condiții de iarnă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter