Actualitate

Turdenii nu se înghesuie să-și ridice ajutoarele alimentare de la UE

<p><strong>Potrivit responsabililor campaniei de distribuţie, majoritatea beneficiarilor au intrat în posesia produselor în preajma sărbătorilor de iarnă, acum abia dacă vin în fiecare zi câte 15-20 de persoane.

"Făină nu mai avem din decembrie şi ulei nu am primit niciodată în acestă campanie. Nici nu ştim în ce măsură aceste alimente vor mai ajunge la noi...În ultima vreme interesul este scăzut. Am trimis şi acasă bileţele oamenilor să vină să-şi ridice produsele..." transmit reprezentanţii SPAS Turda.


Până acum aproape 3.000 de turdeni au intrat în posesia ajutoarelor comunitare trimise de Uniunea Europeană.

Făina şi uleiul lipsesc în continuare din stoc din cauza problemelor apărute cu firma de distribuţie.


Vă reamintim că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a înştiinţat Consiliul Judeţean Cluj în legătură cu faptul că nu vor mai fi livrate produsele făină şi ulei peste cantităţile furnizate până la data de 31.12.2012.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, această situaţie este cauzată de încetarea contractului pentru furnizarea acestor produse, contract încheiat de APIA cu societatea Viem Corporation Eood din Bulgaria. Societatea din Bulgaria nu şi-a mai îndeplinit obligaţiile contractuale privind furnizarea produselor alimentare, potrivit reprezentanţilor CJ Cluj.


Ajutoarele comunitare se acordă zilnic pe STRADA ROSIORI, NR.1 (incinta fostei FABRICI DE PAINE – TURDAPAN).

La Turda sunt peste 4.000 de beneficiari ai ajutoarelor comunitare trimise de Uniunea Europeană.


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter